16 °

max 16 ° / min 6 °

Subota

20.04.

16° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sekulić: Sarađujmo regionalno, to će ubrzati EU proces svih nas

Ekonomija

Comments 0

Sekulić: Sarađujmo regionalno, to će ubrzati EU proces svih nas

Autor: Antena M

  • Viber

“Naša poruka je jasna, kada govorimo o regionalnoj saradnji činimo to na način koji će ubrzati proces pristupanja EU svakog od nas, na osnovu individualnih mjerila,” kazala je ministarka ekonomije Dragica Sekulić na video Samitu Zapadno Balkanskog partnerstva u organizaciji Atlantskog savjeta, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Sekulić je podsjetila da je Crna Gora nedavno otvorila posljednje poglavlje u pregovaračkom porocesu sa EU i da to smatra jako važnim kako za državu Crnu Goru i njene građane tako i za naše susjede. Kazala je da je urađeno puno na harmonizaciji naše legislative sa EU pravilima i na taj način je stvoren povoljan poslovni ambijent za investitore.

„ Za nas je od najvećeg značaja da su sve regionalne inicijative medjusobno harmonizovane i da u svakoj od njih prepoznajemo šansu za dalji napredak u dostizanju standarda i članstvo u EU”, rekla je ministarka.

Ona je kazala da najveći investicioni potencijal svih zemalja regiona čine zelena energija i digitalni infrastrukturni projekti.

„ Imamo pamet i radnu snagu i još uvijek imamo šansu da sačuvamo našu okolinu – dobre puteve, sigurnu čistu energiju, zdravu hranu. Moramo da učinimo da naše zemlje evoluiraju sa ugodnog mjesta za odmor u ugodnu radnu destinaciju. Naše razlike moraju biti naša snaga. Ne moramo imati iste strategije, ne moramo promovisati iste sektore, ali moramo omogućiti da se ono najbolje od nas i naših EU susjeda širi na sve nas“, zaključila je ministarka ekonomije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR