8 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Žabljak: Posjeta i 12 puta lošija

Ekonomija

Comments 2

Žabljak: Posjeta i 12 puta lošija

Izvor: Obrad Pješivac

Autor: Antena M

  • Viber

Na kraju prvog udarnog mjeseca ljetnje turističke sezone nadležni trvrde da je generalno znatno lošija i da je posjećenost u odnosnu na prošlogodišnju lošija gotovo 90 posto.

Stranaca je malo, a posjetioci su iz centralnog i južnog dijela naše zemlje, kaže direktorica lokalne Turističke organizacije Vanja Krgović Šarović. 

„Jul su obilježile posjete naših turista koje su bile pojačane u danima državnih praznika i vikenda. Turista iz Njemačke bilo je u junu a tokom jula boravili su gosti iz Češke, Mađarske, Slovačke, Poljske, Hrvatske i Rusije. Tokom jula evidentirali smo 880 turista od čega 292 domaća. U odnosu na isti mjesec prošle godine, kada smo registrovali 9.756 posjetilaca, od čega 804 domaća, dolazi se do podatka da je posjeta lošija za skoro 12 puta“, kaže Šarović i dodaje da će avgust obilježiti dominantno domaći gosti a bilansi tog mjeseca i naredne podsezone zavisiće od konkretne situacije i otvaranja granica u okolnostima pandemije.

Šarović kaže da goste interesuje aktivni odmor, rafting, zip lajn, planinarenje...

Posljednjih dana jula bilježi se nešto bolja posjećenost. To nam potvrđuju iz popularnog hotela „Soa“, rangiranog u četiri zvjezdice koji u 16 soba i apartmana raspolaže sa oko 50 kreveta.

Glavni menadžer u tom hotelu Matija Mićović kaže da su posljednjih nekoliko dana imaju pun buking i da su to uglavnom domaći gosti.

„Do skoro nešto osjetnija posjećenost bila je tokom vikenda. Snizili smo cijene za oko 50 posto tako da u avgustu očekujemo dobru posjećenost. Imamo dobre najave od inostranih gostiju čiji je dolazak upitan zbog aktuelne situacije“, kaže Mićović uz očekivanje da se ova poslovna godina preživi a već naredne krene dobro poslovanje.

Zbog aktelne epidemiološke situacije negativni efekti su i u poslovanju autokampova, raftinga, via ferate, zip lajn ponude. Brojna otkazivanja dogodila su se i za usloge Sportskog centra „Žabljak“, kako za korišćenje dvorene tako i za otvorene terene.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Mirko

Žabljak treba da je sramota zbog cijena. Drže ih kao u najbolja vremena, nastave li tako više im niko neće dolazit, bez obzira na epidemiju

HN

Sa cijenama su baš jaki, kao da se ništa ne događa!