31 °

max 32 ° / min 25 °

Petak

18.09.

32° / 25°

Subota

19.09.

30° / 21°

Nedjelja

20.09.

31° / 20°

Ponedjeljak

21.09.

31° / 20°

Utorak

22.09.

28° / 21°

Srijeda

23.09.

25° / 22°

Četvrtak

24.09.

27° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Radulović: Ohrabruje to što su već sada rezervisani septembar, oktobar sve do 12. novembra

Izvor: S. Vasiljević

Ekonomija

Comments 0

Autor: Antena M

  • Viber

Radulović: Ohrabruje to što su već sada rezervisani septembar, oktobar sve do 12. novembra

Pola sata nakon što je ozvaničeno otvaranje granica Crne Gore prema Rusiji, digitalne platforme su munjevito reagovale, kaže u izjavi za Antenu M vlasnik Montenegrostarsa i predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović.

"Samo preko booking-a, a znate da je to uvijek skuplje nego preko kompanijske stranice, tim prije što se otkazivanje naplaćuje, što mi ne činimo još od aprila, dakle sat prije ponoći do 9 ujutru imali smo 18 rezervacija. Tempo je svakog dana takav da nas je vratio u ona vremena kad je Rusija bila dominantno emitivno tržište 2007. i 2008. A taj tempo smo dostigli prije dva dana i to je najdinamičniji rast rezervacija u posljednjih 20 godina", kazao je Radulović.

Antena M: Do kad će to da traje ?

"Ohrabruje činjenica da su već rezervisani septembar, oktobar i termini do 12 novembra. Uz to, pritisak ruskih avio kompanija koje su takođe u nezavidnoj situaciji, je veliki. Sljedstveno tome, ako krenu oni, letjeće i Montenegro Airlines, a time i mi ka mnogo boljem rezultatu od onog koji smo projektovali prije nekoliko mjeseci za ovaj period. Pride, turoperatori su već uplatili dio novca koji su naplatili od turista. Što je važnije, ukoliko se obnovi avio saobraćaj, ne očekujemo otkazivanje rezervacija, niti odgađanje kakvo smo imali prije nekoliko mjeseci, kada smo omogućili da se odgode i do godinu bez ikakve dodatne naplate. To je bio potez koji je učvrstio povjerenje u nas, jer smo to učinili prije zvanične preporuke Svjetske Turističke Organziacije (WTO). Nešto slabija od Rusije je Bosna i Hercegovina. Svakako iznenađenja ima i nadamo se dobrom rezultatu u nastupajućem periodu i post sezoni" optimista je Radulović

Antena M: Za sada se pominju dva datuma 10. i 15. Kakve su Vaše informacije o datumu uspostavljanja avio saobraćaja.

"Još nijesmo na zelenoj listi, očekujemo da će se i to ubrzo promijeniti. Prema saznanjima kojima raspolažemo od naših saradnika i 10. i 15. su samo datumi kojima se spekuliše. Rezervacije napravljene za 14. pomijeraju se za 16. I sl...", kaže Radulović.

Konačno dobre vijesti i malo nasušno potrebnog optimizma iz turističkog sektora. 

U međuvremenu, dok se čeka otvaranje direktnog avio saobraćaja na relaciji Rusija - Crna Gora, prema našim saznanjima, najnestrpljiviji se snalaze i u našu zemlju stižu preko Istambula. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR