13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
CBCG: Nijesmo ovlašćeni da pregovaramo o sanaciji štete

Ekonomija

Comments 0

CBCG: Nijesmo ovlašćeni da pregovaramo o sanaciji štete

Autor: Antena M

  • Viber

Centralna banka (CBCG) nema nadležnost i ovlašćenja da razmatra i vodi razgovore sa bilo kim o navodnoj sanaciji štete vlasnicima i klijentima nekadašnje Atlas i Invest banke Montenegro (IBM), saopštili su predstavnici vrhovne monetarne institucije.

"U toku su stečajni postupci nad ove dvije banke, koji se sprovode u skladu sa Zakonom o stečaju i likvidaciji banaka, a u okviru kojeg njihovi povjerioci mogu da namire svoja potraživanja iz stečajne mase", kazali su iz CBCG Pobjedi komentarišući zahtjev advokata Milovana Miloševića koji se obratio guverneru Radoju Žugiću sa prijedlogom da počnu razgovori sa većinskim vlasnicima o preuzimanju tih banaka i o sanaciji štete.

Vlasnik banaka je biznismen Duško Knežević.

Iz CBCG su saopštili da su odluke vrhovne monetarne institucije o uvođenju privremene uprave u navedene dvije banke, a potom i o otvaranju stečajnih postupaka nad njima, donijete po utvrđenju nepravilnosti u poslovanju tih banaka, a protiv kojih su pokrenuti upravni sporovi.

Iz CBCG su naglasili da su okončani sudski postupci pokrenuti tužbama pred Upravnim sudom za poništaj rješenja CBCG o uvođenju privremene uprave u ove dvije banke, kao i protiv rješenja kojim je oduzeta dozvola za rad IBM-u i kojim su otvoreni stečajni postupci nad tim bankama.

"Okončani su na način što su tužbe odbačene, kao i da je Vrhovni sud zahtjeve za ispitivanje sudskih odluka odbio kao neosnovane. U toku je jedini preostali upravni spor, od ukupno šest vođenih po tužbi za poništaj rješenja CBCG o oduzimanju dozvole za rad Atlas banci", objasnili su iz CBCG.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR