11 °

max 15 ° / min 9 °

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Organizovana prva online regionalna konferencija u okviru programa Coca-Cola podrška mladima: Nova znanja važnija nego ikad prije

Ekonomija

Tag Gallery
Comments 0

Organizovana prva online regionalna konferencija u okviru programa Coca-Cola podrška mladima: Nova znanja važnija nego ikad prije

Autor: Antena M

  • Viber

Neprekidno sticanje novih vještina na popularnim digitalnim platformama, unapređenje znanja, ulaganje i rad na sebi uz stalno praćenje trendova i dešavanja na tržištu rada, danas su neophodni preduslovi za uspješnu karijeru u takozvanoj novoj realnosti, zaključeno je na prvoj online regionalnoj konferenciji u okviru programa Coca-Cola podrška mladima.

Uz prijavljenih preko 2.000 učesnika, na konferenciji "Spremni za novu realnost“ mladi su od predavača, uspješnih preduzetnika i poslovnih ljudi, mogli da čuju kako da se prilagode novoj realnosti i startuju svoju karijeru na najbolji način.

Inspirativni govornici iz kompanije Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora, poznati preduzetnici i influenseri Andrijana Vešović poznatija kao Zombijana Bones, Ena Čubrilo poznatija kao Ena Luna, Lea Davogić, di-džej, model i pijanistkinja, poznatija kao Blairlea, Nikola Radojčić, osnivač brenda Dechkotzar, i Vladimir Vulić, konsultant u oblasti digitalne transformacije, inovacija i društvenih medija i suosnivač Digitalizuj.me, tokom vebinara mladima su predstavili svoj razvojni put, ali i dali savjete ili praktična znanja kako da budu svoji, vjeruju u uspjeh i ono što rade.

Kroz platformu Coca-Cola podrška mladima, četvrtu godinu za redom, Coca-Cola HBC osnažuje mlade u Crnoj Gori i Srbiji i i poziva ih da pokrenu svoje karijere.

„Nova realnost, koju nismo mogli predvidjeti niti se za nju pripremiti, podsjetila nas je koliki je značaj neprekidnog učenja i usavršavanja za sve nas, a posebno za one koji traže posao. Zato želimo, više nego ikada prije, da osnažimo i podržimo mlade, pružimo im mogućnost za sticanje novih znanja, povezivanje sa mladima iz regiona, kao i da ponudimo mentorske sesije sa menadžerima iz naše kompanije koji im mogu pomoći da se bolje pripreme za traženje zaposlenja i uspješno grade svoju karijeru od samog početka“, istakla je Nina Elezović, direktorka sektora za odnose sa javnošću i komunikacije kompanije Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora. Ona je dala pet savjeta za mlade – da grade svoje znanje i kontakte, nikada ne prestanu da postavljaju pitanja, shvate šta je svrha života i posla i da znaju da za njih ništa nije nemoguće, jer mladi ljudi mogu da savladaju sve izazove.

Zombijana je sa učesnicima podijelila kako je nakon rada u firmama odlučila da postane freelancer i dala savjete za one koji su na početku karijere. „Početak je bio težak, svaki dan sam crtala nešto, aplicirala na konkurse i bila odbijena. Nisam odustala, desio se prvi osvojeni konkurs, potom još jedan, a veliki klijent došao je nakon nekoliko godina. Zato, ne budite strogi prema sebi, budite uporni i strpljivi, grabite svaku priliku i iskoristite prostor na internetu i za samopromociju i za učenje“, poručuje uspješna dizajnerka, koja iza sebe ima oko 6.000 ilustracija.

Govoreći kroz sopstveni primjer o stalnom prilagođavanju realnosti, Vladimir Vulić poručio je mladima da nikad ne prestaju sa učenjem. „Najbolja stvar koju treba da naučimo mlade je da treba da se mijenjaju i da budu spremni da naprave sopstveno zanimanje. Počnite nešto što ne bi postojalo da vas nije bilo – blog, kanal na YouTube, NVO, jer ćete na taj način steći znanje, iskustvo, vrijednosti i mrežu za nastavak života“, poručio je Vladimir, dodajući da je i svaki neuspjeh sastavni dio uspjeha.

Koliko je važno biti dosljedan sebi, svojim idejama, vjerovati u njihov uspjeh ali i podržati mlade koji tek započinju svoj biznis istakao je i Nikola Radojčič, suosnivač popularnog brenda Dechkotzar: „Kada smo napravili Dechkotzar bili smo jako mladi. To je bilo prije 19 godina. Do danas se mnogo toga promijenilo, ali je suština ostala ista - imali smo ideju da napravimo dobru stvar. Da smo razmišljali o tome koliko teško može da bude, vjerovatno ništa ne bismo ni počeli. Nemoj da ostaneš na početnoj stanici, nikad ne znaš gdje put može da te odvede“, poručuje Nikola.

Platforma Coca-Cola podrška mladima mjesto je gdje mladi kroz edukativne vebinare, inspirativne predavače a potom i mentorstva menadžera kompanije Coca-Cola HBC, mogu da se upoznaju sa primjerima dobre prakse, dobiju smjernice i praktična znanja, kako bi započeli sopstveni biznis ili gradili karijeru na tržištu rada. Kroz program Coca-Cola podrška mladima do sada je u Crnoj Gori osnaženo oko 500 mladih.

Partneri programa su i ove godine Ministarstvo rada i socijalnog staranja, Zavod za zapošljavanje i Tehnopolis.


Više informacija o samom programu možete pogledati na sajtu https://coca-colapodrskamladima.me/ .

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR