2 °

max 11 ° / min 0 °

Utorak

01.12.

11° / 0°

Srijeda

02.12.

12° / 1°

Četvrtak

03.12.

12° / 8°

Petak

04.12.

13° / 8°

Subota

05.12.

14° / 10°

Nedjelja

06.12.

15° / 11°

Ponedjeljak

07.12.

12° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Opština Bar uvela elektronsko plaćanje poreza na nepokretnosti i turističke takse

Ekonomija

Comments 1

Izvor: Mina

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Opština Bar uvela elektronsko plaćanje poreza na nepokretnosti i turističke takse

Opština Bar uvela je servis elektronskog plaćanja poreza na nepokretnosti i turističke takse, koji je od danas dostupan na njenom sajtu.

“Pored veb servisa koji omogućava uvid u poreska rješenja na nepokretnosti na teritoriji barske opštine, od sada je moguće i plaćanje tog poreza kao i turističke takse, što građanima daje mogućnost da na brži i jednostavniji način, putem interneta i platnih kartica, izmiruju svoje obaveze”, navodi se u saopštenju Opštine.

Korisnicima su na sajtu www.bar.me dostupna dva banera za plaćanje poreza na nepokretnosti i turističke takse, na crnogorskom i engleskom jeziku, a plaćanje se obavlja putem Visa i Master kartica.

Kako su objasnili, servis elektronskog plaćanja posebno je značajan za poreske obveznike koji žive u inostranstvu, a imaju nepokretnosti na teritoriji opštine Bar, koji usljed fizičke udaljenosti, a trenutno i zbog aktuelne situacije sa pandemijom, nijesu u mogućnosti da lično dođu, preuzmu rješenja i izmire svoje obaveze.

Pored osnovnih podataka, AOP-a i matičnog broja vlasnika nekretnine koje je obavezno unijeti, poreski obveznici će moći i da navedu željeni iznos uplate.

“Uručivanje rješenja o porezu na nepokretnosti za ovu godinu počelo je u julu, a ovim putem pozivamo sve poreske obveznike da izmire svoje obaveze i zaostala dugovanja, i tako izbjegnu obračun kamate i prinudnu naplatu zbog neblagovremnog plaćanja, shodno zakonu”, dodaje se u saopštenju.

Lokalna uprava u Baru, prema riječima njenih predstavnika, nastaviće sa kreiranjem modernog elektronskog sistema i online servisa, koji će građanima i privredi olakšati da putem interneta i bez čekanja izvršavaju obaveze koje imaju kod nadležnih službi.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

MIKO

Svaka opstina da odradi ovako jer ovo u mnogome olaksava posao svima,veliko bravo za opstinu Bar!!!