18 °

max 19 ° / min 13 °

Utorak

16.04.

19° / 13°

Srijeda

17.04.

15° / 9°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Plan poslovanja Grupe Triglav za 2021.

Ekonomija

Comments 0

Plan poslovanja Grupe Triglav za 2021.

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Grupa Triglav na osnovu odabranog vjerovatnog scenarija uslova poslovanja u 2021.planira  povećan obim konsolidovane obračunate bruto premije osiguranja između 1,2 i 1,3 milijarde eura i dobit prije oporezivanja od 85 do 95 miliona eura, navedeno je u saopštenju. 

"Kombinovani koeficijent Grupe planiran je ispod 95 posto, što je u donjem (povoljnom) dijelu područja njegove prosječne ciljane strateške vrijednosti, koja iznosi oko 95 posto. Predviđeno poslovanje sprovodiće se u teškim i konkurentskim tržišnim uslovima te sa uticajem epidemioloških uslova na globalnom nivou, čiji su razmjeri još neizvjesni, a na finansijskim tržištima u uslovima niskih/negativnih kamatnih stopa. U razvojnim aktivnostima Triglav će biti orijentisan na ostvarenje svoje vizije da se usredsredi na klijenta, dinamično razvija nove načine poslovanja koji su temelj odgovornog dugoročnog razvoja Grupe i da istovremeno posluje profitabilno i sigurno", navedeno je u saopštenju.

Grupa Triglav, kako navode, ostaje strateški usmjerena na postizanje dugoročne, stabilne ekonomske profitabilnosti i povećavanje vrijednosti Grupe,  pri čemu slijede misiju – Stvaramo sigurniju budućnost za sve svoje učesnike.

"Unutar Grupe ostaju aktivnosti orijentisane na razvoj zaposlenih,  organizacije i kulture, u još kooperativnije i agilnije. Sa fokusom na klijente i njihove potrebe Grupa će i dalje sprovoditi razvojne aktivnosti usmjerene na postizanje visokokvalitetnih usluga, tehnološki napredne prodajne procese i efikasniju prodajnu mrežu u skladu sa pristupom višekanalne komunikacije sa klijentom".

Grupa planira, kako navode, povećan obim premije koji će zajedno sa drugim činiocima uticati i na udio šteta u njenom poslovanju. Kod masovnih štetnih događaja očekuje slične trendove kao u prethodnim godinama, zbog čega održava svoju pažljivo odabranu zaštitu u vidu reosiguranja.

"I u 2021. godini naglasak će biti na troškovnoj efikasnosti. Grupa će nastaviti sa racionalizacijom troškova koji nisu direktno povezani sa nabavkom osiguranja, a pritom očekuje rast troškova, u prvom redu, po osnovu investicija u informacione tehnologije i aktivnosti dalje digitalne transformacije Grupe. Na tim temeljima i uz disciplinovano preuzimanje osiguravajućih rizika Triglav planira da održi profitabilnost osiguravajućegdijela poslovanja na svojim tržištima.

Investicione politike Grupe Triglav ostaju nepromijenjene, a njihov je cilj postizanje visokog boniteta cjelokupnog investicionog portfelja. U djelatnosti upravljanja imovinom stranaka pratiće strateško usmjerenje povećavanja obima sredstava prodajom postojećih proizvoda štednje i osiguranja te jačanjem sredstava investicionih fondova kojima upravlja kćerinsko društvo Triglav Skladi. I u 2021. godini cilj je očuvanje visokih bonitetnih ocjena od strane poznatih bonitetnih agencija S&P Global Ratings i A.M.Best", navedeno je u saopštenju.

 "Djelujemo u teškim vremenima, zahtjevnim ne samo za nas nego za sve naše učesnike. Razmjeri epidemioloških uslova na globalnom nivou i sa makroekonomskog su aspekta još neizvjesni, finansijska tržišta volatilna i u okruženju niskih/negativnih kamatnih stopa, a na tržištima vladaju oštri konkurentski uslovi. Procjenjujemo da je Grupa finansijski čvrsta, pouzdano upravlja rizicima, posluje sa dobiti te se postupno i uspješno digitalno transformiše. Što se tiče poslovnog rezultata, za sljedeću godinu prema vjerovatnom scenariju predviđenih uslova planiramo da će iznositi od 85 do 95 miliona eura. Dalje je istakao: U ovom okruženju ostajemo skoncentrisani na usmjerenje naše strategije, koju dosljedno sprovodimo. Ovime zahvaljujem ekipi od više od pet hiljada saradnika na dosadašnjoj saradnji i uloženom trudu",  kazao je Andrej Slapar, predsjednik uprave Zavarovalnice Triglav.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR