16 °

max 21 ° / min 8 °

Subota

31.10.

21° / 8°

Nedjelja

01.11.

21° / 9°

Ponedjeljak

02.11.

20° / 8°

Utorak

03.11.

21° / 10°

Srijeda

04.11.

21° / 10°

Četvrtak

05.11.

22° / 11°

Petak

06.11.

20° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Fotografijom do post- COVID putovanja

Ekonomija

Comments 0

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Fotografijom do post- COVID putovanja

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, Turistička organizacija Tivta, marina „Porto Montenegro“ i hotel „Regent Porto Montenegro“ organizatori su studijske posjete poznatog italijanskog fotografa Matijasa Falkonea (Mathias Falkone) koji od 16-19.oktobra boravi u Crnoj Gori.

"Uslijed činjenice da je globalna zdravstvena kriza značajno usporila dinamiku i obim putovanja, te da se većina pasioniranih putnika i turista nalazi u etapi planiranja ili istraživanja svoje sledeće destinacije putem internet portala i društvenih mreža, upravo su fotografije odlučujući faktor za odabir destinacije za putovanje.

Falkone, koji živi i radi u Londonu poznat je po svojim fotografijama prestižnih svjetskih turističkih destinacija, a četvorodnevnu studijsku posjetu iskoristiće kako bi kroz objektiv fotoaparata prikazao kontraste prirodnih ljepota Crne Gore. On će snimati fotografije atraktivnih turističkih  lokacija u tivatskom dijelu Boke Kotorske. Takođe, posjetiće grad Bar gdje će, pored nezaobilaznog obilaska Starog grada i Stare masline, imati priliku da se upozna sa proizvodnjom maslinovog ulja i dijelom ponude za avanturistički turizam  putem kanjoning ture kroz Kanjon rijeke Rikavac", navedeno je u saopštenju. 

 Kvalitetnim fotografijama kroz digitalne kanale komunikacije kako samog fotografa, tako i organizatora putovanja, te distribucijom fotografija i sadržaja o Crnoj Gori kroz neke od najposjećenijih portala u Velikoj Britaniji poput lodestarsanthology.co.uk, departures.com, escapismmagazine.com, Bradt guide nastavlja se promocija Crne Gore kao atraktivne turističke destinacije, saopšteno je iz NTO. 

" U narednom periodu, u okviru „photo-tracking“ ture planirana je i studijska posjeta fotografa National Geographic Russia čime će se fotografije Crne Gore naći na sedam strana u ruskom izdanju ovog prestižnog turističkog magazina".

Studijsku posjetu italijanskog fotografa su podržali restoran Stara Čaršija,  kao i Društvo maslinara Bar.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR