19 °

max 29 ° / min 19 °

Ponedjeljak

17.06.

29° / 19°

Utorak

18.06.

31° / 20°

Srijeda

19.06.

33° / 21°

Četvrtak

20.06.

35° / 24°

Petak

21.06.

34° / 23°

Subota

22.06.

34° / 25°

Nedjelja

23.06.

34° / 24°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Crnogorska kuhinja predstavljena na festivalu Food Planet u Vojvodini

Ekonomija

Tag Gallery
Comments 0

Crnogorska kuhinja predstavljena na festivalu Food Planet u Vojvodini

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i Ambasada Crne Gore u Srbiji učestvovali su na četvrtom festivalu nacionalnih kuhinja “Food Planet” koji je održan od 10. do 20. oktobra u Novom Sadu, saopšteno je iz NTO.

Kako je navedeno, posjetioci festivala imali su priliku da se na crnogorskom štandu upoznaju sa dijelom gastronomske ponude destinacije kroz degustaciju tradicionalne crnogorske hrane i pića. Među kulinarskim specijalitetima na štandu bili su kačamak, priganice, sir, med, njeguški pršut i dr., a trpezu su obogatila i crnogorska vina kompanije “13. jul Plantaže” i durmitorska izvorska voda “Diva”.

Predstavljanju crnogorske turističke ponude na festivalu “Food Planet” u Novom Sadu prisustvovao je Ambasador Crne Gore u Srbiji Tarzan Milošević koji je pozdravio prisutne, a nakon toga publici se obratio pjesnik Ljubiša Vojinović, kao i predstavnik Udruženja Crnogoraca Novog Sada Stanko Popović.

"Nakon pozdravnih govora, upriličen je i bogat kulturno umjetnički program, a nastupali su pjevačka grupa KUD “Svetozar Marković” iz Novog Sada koja je predstavila crnogorski folklor, prvakinja u recitovanju Milica Radović sa Cetinja koja je recitovala crnogorsku poeziju, a potom i Filip Đukanović koji je za publiku izveo nekoliko pjesama poznatog crnogorskog kantautora Miladina Šobića.

Međunarodni festival nacionalnih kuhinja „Food Planet“ ima za cilj predstavljanje jedinstvenog spektra gastro iskustava, hrane i pića iz cijelog svijeta, a svoju kuhinju, kulturu i tradiciju, pored Crne Gore, predstavile su i Danska, Srbija, Finska, Izrael, Indija, Meksiko, Italija, Indonezija i Jermenija", navodi se u saopštenju NTO.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR