9 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

21° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
KOR: Zaustaviti poharu šume na Durmitoru

Ekonomija

Comments 0

KOR: Zaustaviti poharu šume na Durmitoru

Izvor: Mina business

Autor: Antena M

  • Viber

Koalicija za održivi razvoj (KOR) pozvala je nadležne državne i institucije Opštine Žabljak da hitno reaguju i stanu na kraj devastaciji šumskih resursa na samoj granici Nacionalnog parka (NP) Durmitor.

„Naime, ovih dana se nastavlja devastacija šumskog bogatstva tik uz granice NP Durmitor od Pelengića i povlašćenih oportunista kojima je bivša vlast dodijelila koncesije, možda i intezivnije nego ikad. Krenulo se u finalnu poharu šuma, kao da sjutra ne postoji i kao da država i narod ne treba da žive i narednih godina“, navodi se u saopštenju KOR-a.

Iz Koalicije su podsjetili da je UNESCO u svojim izvještajima striktno zabranio sječu unutar NP Durmitor, kao i u predjelima koji su uz samu granicu parka.

„Ekološki aktivisti i savjesni građani već dvije godine se bore protiv devastacije naših šuma, ali nažalost ne dobijaju potrebnu podršku od onih kojima je posao da štite prirodne potencijale ekološke države Crne Gore“, rekli su predstavnici KOR-a.

Oni su tražili od uprava za inspekcijske poslove, policije i za šume, kao i Nacionalnih parkova (NPCG), Vrhovnog državnog tužilaštva i ostalih državnih organa da se počnu baviti svojim poslom i počnu štititi državne resurse.

„Od nove vlasti, za koju se nadamo da će što prije biti formirana, očekujemo da preispita svaku dodijeljenu koncesiju i obeća zaštitu šuma. Naši aktivisti će i narednih dana obilaziti teren i obavještavati javnost o zločinima nad šumama Durmitora“, poručili su iz KOR-a.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR