10 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sjutra javni poziv za građane u projektu Hiljadu plus, predaja dokumenata u četvtrak

Ekonomija

Comments 0

Sjutra javni poziv za građane u projektu Hiljadu plus, predaja dokumenata u četvtrak

Izvor: Mina bussines

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Javni poziv za građane u okviru četvrte faze projekta Hiljadu plus biće objavljen sjutra i trajaće 15 dana.

Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma ranije je najavljeno da će predaja dokumentacije bankama koje učestvuju u projektu početi u četvrtak.

Nakon evaluacije prijava građana biće dodijeljeni vaučeri, poslije čega će građani moći da zaključe ugovor sa prodavcima i komercijalnim bankama, čime će riješiti svoje stambeno pitanje.

Na javni poziv za banke, koji je bio otvoren od 28. avgsuta do 7. septembra, prijavilo njih pet - Crnogorska komercijalna banka (CKB), NLB, Lovćen, Erste i Podgorička. One su ispunile sve tražene uslove i to fiksnu kamatu stopu od 2,99 odsto, period otplate kredita do 20 godina, obradu kredita od 0,3 odsto i da nema obaveznog učešća.

Na javni poziv za ponuđače stanova prijavio se veći broj investitora, od kojih je 11 ispunilo uslove i ukupno ponudilo 409 stambenih jedinca u izgradnji.

Gađevinske kompanije koje učestvuju u projektu, a koje su ponudile stambene objekte u izgradnji su Gradnja promet, Eurozox, HM, Građevinar, Zrnožit, Ventura partners, A-tim studio, Four pillars, Dadi gradnja, Trudbenik i Normal company.

Javnim pozivom je ponuđeno i 15 izgrađenih stambenih objekata čija se lista nalazi na sajtu projekta www.1000plus.me, i koja će se kontinuirano ažurirati tokom realizacije projekta.

U projektu Hiljadu plus mogu učestvovati svi građani koji nemaju stan i ispunjavaju propisane uslove. Hipotekarni krediti će se dodjeljivati sljedećim ciljnim grupama: 40 odsto korisnicima čiji je član porodičnog domaćinstva zaposlen u javnom sektoru, 30 odsto bračnim supružnicima kod kojih oba supružnika imaju do 35 godina života i 30 odsto ostalim građanima koji ispunjavaju uslove.

U okviru ciljnih grupa, prioritet u skladu sa Zakonom o socijalnom stanovanju imaju samohrani roditelji, odnosno staratelji, osobe sa invaliditetom, domaćinstva čiji je član osoba sa invaliditetom, ili dijete sa smetnjama u razvoju, mladi koji su bili djeca bez roditeljskog staranja i žrtve nasilja u porodici. U četvrtoj fazi projekta prioritet imaju i zdravstveni radnici.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR