13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Forbes: Crna Gora savršena skrivena destinacija

Ekonomija

Comments 0

Forbes: Crna Gora savršena skrivena destinacija

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Jedan od najuticajnijih i najprestižnijih svjetskih magazina „Forbes“ objavio je listu savršenih „skrivenih“ evropskih destinacija za putovanja, na kojoj se našla i Crna Gora, kao jedna od pet idealnih zemalja za one koji traže jedinstveno iskustvo, saopšteno je iz NTO CG.

Ovih pet zemalja, kako opisuje “Forbes”, obiluju prelijepim prirodnim karakteristikama i fascinantnom istorijom.

U objavljenom članku „Pet evropskih zemalja koje su savršene za putnike koji vole skrivene destinacije” Crna Gora, Srbija, Moldavija, Letonija i Slovačka istaknute su kao “podcijenjene evropske zemlje“ koje treba posjetiti onda kada putovanja budu moguća.

-  Bivša republika Jugoslavije, Crna Gora je 2006. godine raskinula uniju sa susjednom Srbijom da bi postala samostalna nezavisna država. Iako mala, prekrasni prirodni pejzaž zemlje čini je idealnom destinacijom za putnike koji traže skrivene dragulje u regionu Balkana.

Kao mjesta koja su nezaobilazna prilikom posjete Crnoj Gori, “Forbes” ističe Boku Kotorsku, ali i sjever Crne Gore, naročito Nacionalni park Durmitor.

-  Boka Kotorska, mjesto UNESCO-ve svjetske baštine, počiva na rubu Jadranskog mora, nudeći spektakularni niz istorijskih građevina uokvirenih visokim i snažnim zidinama.  Nakon istraživanja istorijskog primorskog regiona Crne Gore, obavezno se uputite na sjever do netaknutog nacionalnog parka Durmitor, gde posjetioci mogu da šetaju duž Dinarskih Alpa.

Članak možete pogledati sledećem linku: https://www.forbes.com/sites/jaredranahan/2020/11/24/five-european-nations-that-are-perfect-for-off-the-beaten-path-travelers/ 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR