16 °

max 21 ° / min 15 °

Utorak

16.04.

21° / 15°

Srijeda

17.04.

14° / 9°

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

14° / 6°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

11° / 8°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Marković demantuje Medojevića: Nije bilo razgovora, pa nema ni zaključenog aranžmana sa MMF-om

Ekonomija

Comments 1

Marković demantuje Medojevića: Nije bilo razgovora, pa nema ni zaključenog aranžmana sa MMF-om

Autor: Antena M

  • Viber

Poslanika Nebojšu Medojevića ponovo demantujemo, a zainteresovanu javnost podsjećamo da je 41. Vlada i ja kao njen predsjednik – odbila da prihvati aranžman sa MMF-om u decembru 2016. godine, što se pokazalo ne samo hrabrom, već i ispravnom odlukom, saopštio je premijer Duško Marković.

"Stabilizovali smo u prethodne tri i po godine naše javne finansije i povećali fiskalnu odgovornost. Značajno smo uvećali izvorne prihode i sve do početka zdravstvene i ekonomske krize tekuću potrošnju finansirali iz sopstvenih prihoda.

Podigli smo izglede kreditnog rejtinga zemlje, pokrenuli rast ekonomije sa prosječnom stopom od 4,6 posto. Povećali zaposlenost i značajno smanjili stopu nezaposlenosti. Obezbijedili ne samo redovnost isplata već i povećanje zarada u prosvjeti i zdravstvu, i unaprijedili položaj penzionera. Povećali minimalnu zaradu i najnižu penziju", navodi Marković.



Kako dodaje, i u uslovima nezapamćene zdravstvene i ekonomske krize koja razorno pogađa sve ekonomije svijeta, pa i našu, a u okviru nje posebno turizam i povezane djelatnosti - Vlada nije tražila niti bi prihvatila aranžman sa MMF-om.

"Mi smo imali rješenje za trenutnu finansijsku situaciju, kao što smo imali domaćinsko i održivo rješenje u svih devet mjeseci krize, i to bez smanjenja penzija i zarada u javnom sektoru, a uz izdašne subvencije građanima i privredi. Pored toga, obavezali smo se i na dodatno povećanje zarada u prosvjeti i zdravstvu od januara naredne godine – što bismo i ostvarili.

Dakle, nije bilo razgovora pa nema ni zaključenog aranžmana sa MMF-om. Zato još jednom tvrdnje poslanika Medojevića odbacujemo kao netačne i iskonstruisane, pa im više nećemo pridavati pažnju", zaključuje Marković.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

CG1

Čovjek je čovjek, svaka čast gospodine Markoviću! Rukoljub je zaprijetio da će novembarske penzije kasnit, mislio je da će već biti na Vašem mjestu i neće moći isplatiti, tako bi i bilo, to je njegova (ne)sposobnost! Piiiiiiii