7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
CBCG: Održan sastanak sa izvršnim direktorom Belgijsko-holandske konstituence u MMF-u

Ekonomija

Comments 0

CBCG: Održan sastanak sa izvršnim direktorom Belgijsko-holandske konstituence u MMF-u

Autor: Antena M

  • Viber

Guverner Centralne banke Crne Gore dr Radoje Žugić sa saradnicima održao je video sastanak sa izvršnim direktorom Belgijsko-holandske konstituence u Međunarodnom monetarnom fondu (MMF) Polom Hilbersom, koji je nedavno na ovoj poziciji zamijenio Entonija De Lanoja, saopšteno je iz CBCG.

"Guverner Žugić je upoznao direktora Hilbersa sa ekonomskom situacijom i stanjem u bankarskom sektoru Crne Gore, ističući da su banke očuvale stabilnost, te da su likvidnost i solventnost na nivou sistema na zadovoljavajućem nivou. Guverner je, dalje, upoznao direktora Hilbersa sa mjerama koje je CBCG sprovodila u cilju ublažavanja negativnih posljedica pandemije koronavirusa na finansijski sistem, realnu ekonomiju i stanovništvo", navodi se u saopštenju.

Takođe su, kako se dodaje, predstavljene aktivnosti CBCG usmjerene na obezbjeđivanje sredstava za podršku sistemske likvidnosti, kroz instrumente Evropske centralne banke i Banke za međunarodna poravnanja.

"Gdin Hilbers je istakao da takvi aranžmani predstavljaju dodatnu sigurnost za očuvanje stabilnosti finansijskog sistema i dodao da je veoma važno kontinuirano i pažljivo pratiti stanje banaka kako bi se rizici držali pod kontrolom i, na taj način, očuvalo njihovo zdravlje.

Dogovoren je nastavak dijaloga i saradnje između CBCG i MMF-a, u cilju sagledavanja mogućnosti tehničke pomoći za Crnu Goru u oblastima koje bi se definisale kao prioritetne", zaključeno je u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR