15 °

max 19 ° / min 13 °

Utorak

16.04.

19° / 13°

Srijeda

17.04.

15° / 9°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Erste banka dobila priznanje Izvrsnost u izazovima zahvaljujući prilagodljivosti i odnosu prema zaposlenima u periodu pandemije koravirusa

Ekonomija

Comments 0

Erste banka dobila priznanje Izvrsnost u izazovima zahvaljujući prilagodljivosti i odnosu prema zaposlenima u periodu pandemije koravirusa

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

 Erste Bank AD Podgorica prva je banka u Crnoj Gori nagrađena priznanjem Izvrsnost u izazovima, saopšteno je iz te banke.

Riječ je, kako navode, o nagradi koju konsultantska kuća SELECTIO iz Hrvatske dodjeljuje od aprila ove godine kompanijama u regionu koje su pokazale prilagodljivost i kvalitetan odnos prema zaposlenima i u ovom periodu pandemije koronavirusa.

 „U Erste banci je Krizni tim formiran već u februaru, a sve preventivne i zaštitne mjere za zaposlene i klijente Banke bile spremne već i prije prvog zabilježenog slučaja koronavirusa u Crnoj Gori. Banka je tako pravovremeno omogućila rad od kuće svim zaposlenima kojima priroda posla to dozvoljava, a svi zaposleni su na vrijeme snabdjeveni i svim potrebnim zaštitnim sredstvima, alatima i edukativnim materijalima. Banci je u ovom izazovnom pandemijskom periodu fokus bio na sigurnosti i zajedništvu zaposlenih“, navedeno je u obrazloženju konsultantske kuće SELECTIO.

 U obrazloženju se dodaje da u banci nije bilo otpuštanja povezanog s koronavirusom, kao i da su zadržani svi postojeći materijalni i nematerijalni benefiti za zaposlene, dok su isplaćene i dodatne nagrade, posebno zaposlenima u prodajnoj mreži koji zbog prirode posla nijesu imali opciju rada od kuće.

 „U ovoj izazovnoj godini dobili smo potvrdu da su solidarnost, posvećenost i razumijevanje stubovi nosioci naše organizacione kulture. Ponosni smo na naše koleginice i kolege, koji rade direktno s klijentima u poslovnicama ili u službama podrške, iz službenih prostorija ili od kuće, a koji pružaju maksimalan doprinos kako bi naši klijenti imali nesmetanu i kontinuiranu uslugu. Pružanje sigurnog i podsticajnog radnog okruženja, kao i obezbjeđivanje balansa između poslovnih i privatnih obaveza zaposlenih, ostaće prioriteti upravljanja ljudskim potencijalom i u narednom periodu“, rekla je ovom prilikom Tatjana Keković, direktorica Službe ljudskih resursa u Erste banci.

 Iz konsultantske kuće SELECTIO ocjenjuju i da je Erste banka „pokazala da živi svoje vrijednosti i u ovom periodu, stavljanjem naglaska na timski duh i zajedničke ciljeve, ali i brojnim društveno korisnim akcijama koje su provedene u saradnji s klijentima i partnerima“.

 „Na primjer, obezbijeđene su donacije respiratora, donacija Crvenom krstu, te 3D štampariji kako bi se napravile ronilačke maske koje su prilagođene kako bi imale zaštitnu funkciju i bile donirane zdravstvenim radnicima“ ,  zaključuje se u obrazloženju priznanja Izvrsnost u izazovima.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR