11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
U žabljačkoj turističkoj privredi tinja optimizam pred predstojeću zimsku sezonu

Ekonomija

Comments 0

U žabljačkoj turističkoj privredi tinja optimizam pred predstojeću zimsku sezonu

Autor: Obrad Pješivac

  • Viber

Uprkos neizvjesnosti, zbog pandemije i brojnih problema na skijalištima, turistički radnici na Žabljaku spremaju se za zimsku sezonu. Nadaju se da će na Durmitoru zimus biti skijaša a zbog postojeće situacije računaju isključivo na domaće goste.

Skijalište Javorovača, kako sada stvari stoje, neće raditi jer je po tužbi vlasnika parcela kojim se pruža skijaška staza, Sud odlučio da zakupac DOO “Javorovača” sa tog prostora ukloni skijašku infrastrukturu.

Iako je na Savinom kuku obavljen remont i dobijeni potrebni atesti za žičare i tamo ima problema. Zaposleni u Turističkom centru “Durmitor” već tri mjeseca ne primaju platu a svi dosadašnji apeli prema osnivaču, Investiciono razvojnom fondu, nijesu dali rezultata.

Da bi se održala predstojeća sezona iz Udruženja turističkih radnika Žabljak predlažu sniženje cijena na održivi minimum, kako na skijalištu tako i u hotelima, privatnom smještaju i restoranima, kaže član Udruženja Miraš Vuković.

“Predložićermo da se cijena ski pasa kreće osam do deset eura a da država nađe način da subvencionira razliku u cijeni. Tako je i kad su u pitanju hoteli i drugi turistički sadržaji”, kaže Vuković i dodaje da je protekla ljetnja sezona bila veoma loša.

“Ostvareni su bilansi u visini 25 posto prošlogodišnjih. Opstali smo i opstajemo zahvaljujući subvencijama države. Najviše smo pogođeni zbog odsustva stranih gostiju koji su, kad su prihodi  u pitanju, donosili najviše”, kaže Vuković i dodaje da slijede sastanci sa turističkom privredom i predstavnicima lokalnih i državnih struktura.


Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR