17 °

max 17 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

17° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Do kraja godine biće završena prva podzemna javna garaža u Herceg Novom

Ekonomija

Comments 1

Do kraja godine biće završena prva podzemna javna garaža u Herceg Novom

Autor: Antena M

  • Viber

Čelnici lokalne uprave i predstavnici kompanije „YU BRIV“ obišli su danas gradilište ispred zgrade Opštine Herceg Novi, na kojem se trenutno izvode završni grubi građevinski radovi na izgradnji podzemne garaže i trga, saopšteno je iz Opštine. Predsjednik Opštine Stevan Katić zadovoljan je izvedenom dinamikom radova.

On je informisao da su već urađene 4 podzemne etaže za budući parking prostor.

"Moram iskazati zadovoljstvo jer je izvođač radova ispoštovao sve rokove. Mislim da će Herceg Novi sa ovim zaista dobiti jednu pravu, prvu javnu garažu, što je zaista i nedostajalo. Sa ovim projektom ćemo riješiti pitanja parkinga u samom centru grada. Po revidovanom projektu, garaža će imati ukupno oko 200 parking mjesta, od kojih će 180 biti u samoj garaži, dok će 20-ak biti u neposrednoj okolini. Na taj način će se puno toga riješiti kada je u pitanju parkiranje, a građani dobro znaju da Herceg Novi već dugi niz godina kuburi sa ovim problemom", kazao je predsjednik nakon obilaska gradilišta.

Prema njegovim riječima, lokalna uprava očekuje da će do marta ili aprila naredne godine garaža biti stavljena u funkciju.

"Dosadašnja dinamika radova nas uvjerava do će biti do tada, a možda i ranije", zaključio je Katić.

On je podsjetio i da su za realizaciju ovog projekta potpisani ugovori u vrijednosti od 3,9 miliona eura, koji će biti otplaćivani narednih 5 godina.

Odlukom lokalnog parlamenta, taj posao je, navode, prebačen na preduzeće ”Parking servis”, a predsjednik Katić naglašava da se radi o jednom od boljih ugovora koji je sklopljen u poslednje vrijeme – iz razloga što kad se počinjalo, Opština nije imala sredstava da projekat finansira tokom jedne budžetske godine.

Prema riječima tehničkog direktora kompanije ”YU BRIV” Dejana Đurovića, u odnosu na planiranu dinamiku radovi teku dobro, a tokom obilaska je kontatovano i ubrzanje radova za oko nekih mjesec dana.

"Završetak grubih građevinskih radova planiran je za kraj junara ili početak februara iduće godine, a sada je već sasvim izvjesno da će biti gotovi do kraja ove kalendarske godine", kazao je Đurović.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Naroz

Obavezno da se to osvješta, dobro okadi i poškropi svetom vodicom, i onda nema nikakvog problema.