9 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nikšić: Najavljen projekat povoljnih stambenih kredita

Ekonomija

Comments 0

Nikšić: Najavljen projekat povoljnih stambenih kredita

Izvor: Mina business

Autor: Antena M

  • Viber

Nikšićka Opština najavila je pokretanje projekta pod nazivom Nikšić je moja adresa, u okviru kojeg će biti obezbjeđene subvencije za stambene kredite po veoma povoljnim uslovima, saopšteno je iz te lokalne samouprave.

Iz Opštine je najavljeno da će se prilikom odlučivanja o dodjeli stambenih kredita posebno voditi računa o mladim bračnim parovima, dok će u prioritetnim kategorijama biti osobe sa invaliditetom, samohrani roditelji, kao i domaćinstva sa djecom sa smetnjama u razvoju.

Prioritet će prilikom dodjele imati i zaposleni u javnom zdravstvu, kao izraz posebne brige i zahvalnosti za uložene napore tokom pandemije Covid-19.

„Kamatna stopa biće konkurentnija u odnosu na sve državne projekte do sada, a ročnost do 25 godina, što će detaljno definisati odluka o bližim kriterijumima i postupku dodjele dugoročnih kredita građanima, radi obezbjeđenja stana“, navedeno je u saopštenju.

Iz lokalne uprave je objašnjeno da je namjera projekta da se obezbijede povoljna kreditna sredstva, po ročnosti i kamatnoj stopi, kako bi mjesečna rata bila manja od mjesečne kirije za iznajmljivanje stana.

Sredstva za realizaciju planirana su budžetom Opštine za narednu godinu.

Nakon usvajanja budžeta, usvojiće se i odluka o bližim kriterijumima i postupku dodjele dugoročnih kredita građanima i objaviti javni pozivi za komercijalne banke i građane zainteresovane za kupovinu stanova.

Iz Opštine su poručili da je cilj projekta da mladi kadar ostane u Nikšiću i doprinese razvoju grada.

„Želja nam je da svako od njih ima u Nikšiću svoju adresu, krov nad glavom i sigurnost. Da Nikšić bude njihov dom, opredjeljenje i perspektiva“, navedeno je iz Opštine.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR