9 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bečić govorio na sastanku Parlamentarnog plenuma Energetske zajednice

Izvor: Skupština Crne Gore

Ekonomija

Tag Gallery
Comments 1

Bečić govorio na sastanku Parlamentarnog plenuma Energetske zajednice

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić, u ime predsjedavanja Crne Gore Energetskom zajednicom od 1. januara do 31. decembra 2020. godine, otvorio je danas prvi onlajn sastanak Parlamentarnog plenuma Energetske zajednice.

Obraćajući se učesnicima, predsjednik Bečić je istakao da današnji sastanak pokazuje našu "zajedničku spremnost da kao država članica uložimo napore i kapacitete kako bismo na adekvatan način odgovorili na sve one obaveze preuzete po osnovu članstva u međunarodnim organizacijama".

Kako se navodi u saopštenju, on je podsjetio da Parlamentarni plenum predstavlja platformu od izuzetne važnosti za zemlje članice Energetske zajednice, posebno za zemlje Zapadnog Balkana koje su na putu evropskih integracija.

"Najprije iz razloga što daje mogućnost poslanicima iz nacionalnih parlamenata da vode dijalog o temama koje su vezane za određena pregovaračka poglavlja, kao što su energetika, životna sredina, konkurencija, regionalna politika i dr., vodeći računa, naravno, o specifičnostima svake države ponaosob", naglasio je Bečić.

Ovom prilikom, on je posebno istakao da će jedna od naših obaveza biti izrada i implementacija integrisanih nacionalnih energetskih i klimatskih planova i izrazio uvjerenje da će naše zemlje posebnu pažnju posvetiti izradi novih projekata za koje će biti dostupni međunarodni izvori finansiranja, prvenstveno sredstva koja se opredjeljuju za Zapadni Balkan kroz Ekonomsko – investicioni plan Evropske komisije, kroz Instrument za pretpristupnu podršku - IPA III, kroz Investicioni okvir za Zapadni Balkan (WBIF) i dr.

Parlamentarni plenum je tijelo Energetske zajednice u kojoj Crna Gora ima članstvo od 2006. godine, a koje okuplja predstavnike nacionalnih parlamenata zemalja ugovornih strana Energetske zajednice i predstavnike Evropskog parlamenta, a ima za cilj da članice Energetske zajednice učini bolje opremljenim za primjenu pravne tekovine.

 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

MarkoizNK

Svi komentarišemo kad se pojave Rukoljub sa apostolima, Pipun, Vojvoda, Medo i ostali. Niko ne komentarišeš na račun ove četničine koja prevari mlade po CG-i. Sjetite se njegovog riškanja nosom po kovčegu Amfilohija i jedno nacionalnog govora ignorišući Crnogorce. "Mir je naša nacija" hahahahaha