25 °

max 27 ° / min 17 °

Utorak

26.09.

27° / 17°

Srijeda

27.09.

27° / 16°

Četvrtak

28.09.

27° / 15°

Petak

29.09.

27° / 16°

Subota

30.09.

28° / 16°

Nedjelja

01.10.

25° / 17°

Ponedjeljak

02.10.

28° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Medojević: Ministar u svojstvu privatnog lica ugovarao posao od 750 miliona eura

Ekonomija

Comments 3

Medojević: Ministar u svojstvu privatnog lica ugovarao posao od 750 miliona eura

Autor: Antena M

  • Viber

Povodom informacije da se nova vlada zadužuje 750 miliona eura, reagovao je i lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević na Facebook-u.

"Novo zaduženje nova vlada dogovorila sa Vladom Duška Markovića. Ministar u svojstvu privatnog lica ugovarao posao od 750 miliona eura.

Nova Vlada je emisijom 750 miliona eura obveznica pokazala da je ovo zaduženje pripremamo najmanje tri mjeseca sa Vladom Duška Markovića. Ova emisija nije predviđena budžetom za 2020. a još nijesmo usvojili budžet za 2021.

Na osnovu kojeg zakona se nova Vlada zadužila 750 miliona eura, još se ne zna. Ovo je po svemu sudeći poluprivatna emisija starog i novog ministra mimo okvira predviđenog Budžetom", naveo je Medojević.

Rebalansom budžeta su, kako dodaje, povećana sredstva koja nedostaju za 340 miliona eura.

"Biće veoma zanimljivo saznati preko koje banke i brokera je odrađena ova emisija, jer je i sam ministar u tom poslu. 

Kakva je uloga u dogovaranju ove emsije obveznica: izjesnog Veljka Kustrova, Miloša Starović - Bank of America (Pariz), Tijane Miković - KPMG Beograd (ex. Dojce London). Bivša savjetnica ministra Darka Radunovića.

Da li je ministar Spajić sa ovim licima imao aranžmane u vezi ove emisije i prije imenovanja i da li je sa njima povezan privatno ili poslovno", napisao je Medojević.

Velika “false flag” operacija UDBE se, kako navodi, nastavlja.

"Nova Vlada je Vlada kontinuiteta i nastavlja istu ekonomsku politiku DPS. Nekontrolisano zaduživanje, bez restrukturiranja i racionalizacije javnog sektora, revizija korupcionaških aranžmana, bez restruktiranja javnih preduzeća gubitaša, nastavak finasiranja neproduktivne javne potrošnje i partijskih parazita DPS, SDP, SD i BS, nema rezova u poreskoj politici i naplati duga, nema konfiskacije imovine stečene korupcijom i kriminalom, uvođenja reda u javnom sektoru i nova sistematizacija radnih mjesta (da u javnom sektoru ostanu samo potrebna radna mjesta).

Dok je Krivokapić fingirao pregovore sa partijama iz pobjedničkih koalicija, njegov savjetnik u funkciji običnog građanina (za koga niko nije glasao) je ugovarao novo zaduživanje preko obveznica sa Vladom Duška Markovića, ali i sa nekim svojim privatnim kolegama i poznanicima.

Prvo pa muško. Bravo Ministre", zaključio je Medojević.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

podgoricanin

Medotaj tvoj ministar se zafuzio za citav jednu dionicu autoputa. zaduzio se ne za potrebe razvoja nego za potrebe potrošnje. autout ce sebe otplacivati kada se zavrsi . meni se cini fa nas ovaj vodi u duznicko ropstvo. umjesto da naplati dugivanja

Đoko Orlandić

E, Medo ovakve transakcije može da obavlja samo zet u srednjeazijskim despotijama, bišim sovjetskim republikama. DPS je to tradio u skladu sa poštovanjem svih propisa, a ovaj to radi privatno. Dugove će vraćati svi građani CG, a on predstavlja kao da je dobio na poklon

Hasan

Hajde ti u zatvor.Pronevjerio si grdne pare,a sada se uvaljujujes novim vlastima.Jedva cekam punovaznu osudu!