12 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Spajić: Bez zaduženja CG ne bi mogla da preživi; Bojanić: U okviru ministarstva odjeljenje za borbu protiv korupcije

Ekonomija

Comments 3

Spajić: Bez zaduženja CG ne bi mogla da preživi; Bojanić: U okviru ministarstva odjeljenje za borbu protiv korupcije

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić kazao je u emisiji Načisto na TV Vijesti da je zaduženje prvi korak bez kojeg Crna Gora ne bi mogla da preživi, te da je ono preduslov svih mjera.

"Mi smo 23. novembra vidjeli situaciju koja je za nas bila zabrinjavajuća, za dva dana donijeli odluku da izađemo na tržište kako bi prevazišli ovu situaciju", kazao je on.

Spajić je kazao da su uradili sve po zakonu te da Zakon o rebalansu budžeta daje državi za pravo da izađe na tržište i zaduži se.

Podsjetimo, država je emitovala obveznice u iznosu od 750 miliona eura a taj novac će da služi za vraćanje kredita, finansiranje deficita budžeta i za razvojne projekte.

"Mi smo reagovali da ne bi sljedeće godine upali u dužničku krizu", rekao je danas Spajić.

Milatović: Stanje ne može biti gore

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović naveo je večaras da je stanje toliko loše da ne može biti gore.

"Nasljeđujete zemlju koja je zadužena 90 odsto BDP-a, ima najgori kreditni rejting u Evropi, izuzimajući Bosnu i Hercegovinu", rekao je Milatović.

Poručio je da je upravljanje granicama ove godine bilo loše, te da se moraju pozabaviti time kako se ne bi dogodila situacija kao ove turističke sezone.

Rekao je da može da obeća ugroženim kategorijama da će Vlada umjeti da sasluša njihove zahtjeve i da će biti uključeni u proces donošenja odluka.

Bojanić: Biće osnovano specijalno odjeljenje za borbu protiv korupcije

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić saopštio je da će u okviru tog resora biti osnovano specijalno odjeljenje za borbu protiv korupcije.

On je pojasnio da će zadatak tog odjeljenja biti da prikupi dokumenta u vezi svega što budi sumnju u korupciju, te da će ih proslijediti institucijama koje treba da obave svoj dio posla.

On je naveo da se kabinet ministra saobraćaja se nalazi u hotelu Best Western, za koji se plaća mjesečni najam od 20.000 eura.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Milena

A kakva je to drskost, ministre! Ko ste vi bili 23.nov. da odlucujete u tajnosti da zaduzite drzavu za 780 miliona?!? Pa sve i da ste bili vec izabrani ministri.....privatna lica su odlucila da prodaju drzavne obveznice?!? I vas i sve iz ranijeg Min.fin u Spuž! Pravac!!!

delboj

@Miki Slazem se, ali ce nam i bakraci glave doci.

Miki

Ako se pitate zašto je DPS izgubio pročitajte posljednju rečenicu. Kakav Amfilohije kakvi bakrači, narodu se više smučio takva bahatost i lopovluk, i to su nam te patriote koje vole Crnu Goru, lupeži.