14 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vuković o ekonomskom djelovanju Vlade: Neka nam je Bog u pomoć

Ekonomija

Comments 2

Vuković o ekonomskom djelovanju Vlade: Neka nam je Bog u pomoć

Autor: Antena M

  • Viber

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković kazao je da je s pažnjom ispratio prvi javni nastup ministara finansija Milojka Spajića, ekonomije Jakova Milatovića i transporta Mladena Bojanića u novoj crnogorskoj Vladi, te poručio "neka nam je Bog u pomoć".

"Na stranu politika, kao neko ko se bavi odgovornim javnim poslom, ko je na čelu institucije čiji je najvažniji partner upravo Vlada, i ko je svjestan da od znanja i sposobnosti ovih ljudi direktno zavisi na desetine hiljada građana naše zemlje, nadao sam se da ću čuti nešto što bi me ohrabrilo i o čemu bih mogao afirmativno govoriti.

Umjesto toga, sem implictnog priznanja da je prethodna Vlada dobro prepoznala razvojne šanse Crne Gore (npr. koncesija za aerodrome), stičem utisak da, mimo novog zaduženja od 750 miliona eura (zbog čega bi dojučerašnja vlast bila optužena da ‘zadužuje naše unuke i praunuke’), konkretan plan ekonomskog djelovanja ne postoji", naveo je Vuković na svom Facebook profilu.

Kako kaže bila su dva sata konfuzne priče o dobrim željama.

"Iiznenađujuće slabo poznavanje uporednih praksi (npr. ministar finansija tvrdi kako je Wizz Air nastao iz Maleva, a Wizz Air je zapravo ugasio Malev kao konkurentsku firmu tako što je prijavio Vladu Mađarske Evropskoj komisiji zbog nedozvoljene državne pomoći nacionalnom avioprevozniku), i potpuno odsustvo svijesti o kompleksnosti sistema državne uprave... razumijem da je potrebno vremena za uhodavanje ali sve ovo djeluje krajnje zabrinjavajuće.

Konačno, ako sam dobro razumio ministre, Crnoj Gori se sprema neoliberalni eksperiment (ekspertiza iz Goldman Sachsa?) kakav ovaj region još nije vidio. Neka se pripreme penzioneri, korisnici socijalne pomoći, zapošljeni u administraciji i kompanijama koje teško podnose tržišnu utakmicu. Drugim riječima, a u duhu karaktera nove Vlade, neka nam je Bog u pomoć", naveo je Vuković.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Nikola

IVAN VUKOVIĆ PRAVI GOSPODIN R E S P E K T