11 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
CKB i Podgorička banka završile proces spajanja

Ekonomija

Comments 0

CKB i Podgorička banka završile proces spajanja

Autor: Antena M

  • Viber

Crnogorska komercijalna banka i Podgorička banka uspješno su završile jedan od najkompleksnijih projekata integracije na crnogorskom finansijskom tržištu, saopšteno je iz CKB-a.

Integrisana banka nastavlja sa radom pod nazivom Crnogorska komercijalna banka AD Podgorica, member of OTP group (CKB) i ostaje vodeća banka u zemlji sa najvećim kreditnim i depozitnim portfolijom, kao i brojem klijenata.

"Prednosti integracije najviše će osjetiti klijenti. Integrisana banka ima široku ponudu kreditnih i štednih proizvoda, pružaće brzu i kvalitetnu uslugu, inovativne digitalne proizvode i elektronsko bankarstvo, kao i raznovrsnu paletu kartica. Klijentima će na usluzi biti i veći broj poslovnica nego što je to bilo ranije.

U 35 filijala širom Crne Gore i sa 115 bankomata, banka će omogućiti široku pokrivenost tržišta i kvalitetan i brz odgovor na zahtjeve klijenata u skladu sa standardima OTP grupacije. Ovom integracijom kompanije i država dobile su još jačeg partnera za podršku razvojnim projektima, dok će društvo u cjelini osjetiti prednosti kroz društvenoodgovorno poslovanje banke i podršku matične OTP grupe kao dominantne regionalne bankarske grupacije", navodi se u saopštenju.

„Nakon godinu i po dana organizacionih, razvojnih i poslovnih aktivnosti, zadovoljstvo mi je da saopštim da su dvije banke uspješno integrisane. CKB nastavlja svoje poslovanje kao visoko likvidna, stabilna i pouzdana banka koja uživa povjerenje svih svojih klijenata. Dodatno ojačana pripajanjem Podgoričke banke i usvajanjem njenih vrijednosti i sinergije sa najboljom ponudom i timovima, CKB je i dalje najefikasnija banka u zemlji sa stabilnim potencijalom za rast, održivom profitabilnošću, jakim kapitalom i likvidnošću, kao i širokom ponudom usluga prilagođenih potrebama građana, kompanija i države. Naša misija ostaje ista, da budemo pokretač daljeg razvoja u zemlji, doprinesemo uvođenju najviših evropskih standarda poslovanja, kao i da pomognemo našim klijentima u ostvarenju njihovih ciljeva, pružajući svoj doprinos u jačanju stabilnosti i povoljnog okruženja za investicije, u skladu sa prepoznatljivim standardima i profesionalizmom OTP grupe,“ izjavio je glavni izvršni direktor CKB, Pál Kovács.

G. Kovács se zahvalio svim zaposlenima na profesionalizmu i velikom zalaganju da se ovaj projekat realizuje uspješno i u planiranom roku.

„Posebnu zahvalnost dugujemo zaposlenima, kao i klijentima banke na podršci, razumijevanju i povjerenju koje su pokazali tokom perioda integracije” – istakao je g. Kovács.

Za vrijeme trajanja procesa integracije i CKB i Podgorička banka postigle su, kako navode, odličan poslovni rezultat održavajući u potpunosti svoju redovnu dinamiku poslovanja i izlazeći u susret potrebama svih svojih klijenata čak i u otežanim uslovima izazvanim pandemijom koronavirusa. Ugledni finansijski magazin Global Finance proglasio je CKB najboljom bankom u Crnoj Gori, a CKB Privatno bankarstvo za najbolji servis privatnog bankarstva u zemlji.

Finansijski magazin “Euromoney”, proglasio je CKB za banku godine u Crnoj Gori.

Povodom uspješno realizovanog spajanja dvije banke predsjednik Odbora direktora CKB, Miklós Németh saopštio je:

“Spajanjem CKB i Podgoričke banke, integrisana banka dodatno je poboljšala svoju lidersku tržišnu poziciju i u pogledu depozita i kreditnog portfolija. Klijenti će imati pristup najvećoj mreži filijala i bankomata kao i širokom spektru savremenih bankarskih usluga. Inovativni kanali za elektronsko plaćanje, široka ponuda kartica, štednih i investicionih proizvoda, brzina i efikasnost karakterišu novu banku. Uz stručnost i iskustvo najuspješnije univerzalne bankarske grupacije u Srednjoj i Istočnoj Evropi, OTP Grupe, klijenti će iskusiti vrhunsko bankarstvo savremenog doba.”

Integrisanom bankom upravljaće: Pál Kovács, glavni izvršni direktor, Viktor Vorobej, izvršni direktor za Sektor upravljanja rizicima, Maja Vukčević, izvršni direktor za Sektor korporativnog upravljanja, Ivan Vučinić, izvršni direktor za Sektor IT-a i operacija, Sandra Kordić, izvršni direktor za Sektor poslovanja sa fizičkim i pravnim licima i Maja Krstić, izvršni direktor za Sektor strategije i finansija, dok su članovi Odbora direktora: Pál Kovács, Gyözö Nyitrai, Peter Krizsanovich, Balázs Olchváry, Tamás Kamarási i Ilona Török. Predsjednik Odbora direktora je Miklós Németh.

"OTP Grupa kao dominantan učesnik na bankarskom tržištu u Mađarskoj, i u regionu Centralne i Istočne Evrope, pruža vrhunske finansijske usluge za više od 18,5 miliona klijenata fizičkih i pravnih lica u jedanaest zemalja, u gotovo 1500 ekspozitura, putem više od 4000 bankomata, internet i elektronskih kanala", zaključeno je u saopštenju CKB-a. 


Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR