7 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Crnoj Gori još 40 miliona od EU za željezničku infrastrukturu

Ekonomija

Comments 0

Crnoj Gori još 40 miliona od EU za željezničku infrastrukturu

Autor: Antena M

  • Viber

Evropska unija je obezbijedila Crnoj Gori finansijsku podršku u vrijednosti od 40,2 miliona eura za razvoj željezničke infrastrukture, od čega će polovinu predstavljati bespovratna pomoć, dok će preostala sredstva biti obezbijeđena u vidu kredita od strane Evropske investicione banke, saopštio je Upravni odbor Investicionog okvira za Zapadni Balkan.

Ova važna investicija, koja je jedan od glavnih projekata Evropskog investicionog plana, označila je početak sprovođena Plana u Crnoj Gori.

Sredstva EU, koja su opredijeljena u okviru Investicionog okvira za Zapadni Balkan, uključuju bespovratnu finansijsku podršku od 22 miliona eura, koja je obezbijeđena za pripremu i sprovođenje novih infrastrukturnih projekata, od čega će 20,1 milion biti uloženo u projekat rekonstrukcije željezničke pruge Bar-Vrbnica.

“Dobra infrastruktura je temelj ekonomskog razvoja, povezanosti i evropske saradnje. Stoga, ulaganjem u razvoj infrastrukture u Crnoj Gori, Evropska unija želi da podrži ekonomski oporavak i dalji razvoj crnogorske ekonomije i njenu povezanost za državama članicama EU. Prijatelji se poznaju u nevolji. Evropska unija će pomoći građanima Crne Gore da zajedno prebrodimo ovu tešku krizu koju je izazvala pandemija korona virusa. Ovo značajno ulaganje u razvoj održivih vidova saobraćaja, vrijedno 40 miliona eura, koje se sprovodi u okviru Ekonomskog i investicionog plana, predstavlja najnoviju u nizu jasnih poruka podrške EU za integracioni put Crne Gore,” saopštila je ambasadorka EU u Crnoj Gori Oana Kristina Popa povodom obezbjeđenja najnovije finansijske podrške EU Crnoj Gori.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR