12 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
EPCG član Međunarodne asocijacije za hidroenergetiku

Ekonomija

Comments 0

EPCG član Međunarodne asocijacije za hidroenergetiku

Autor: Antena M

  • Viber

Elektroprivreda Crne Gore AD Nikšić je postala ’’srebrni član’’ (’’Silver member’’) Međunarodne asocijacije za hidroenergetiku (International Hydropower Association), kao nacionalna energetska kompanija u kategoriji do 2,000 MW instalisanog hidroenergetskog kapaciteta u svom portfoliju.

Međunarodna asocijacija za hidroenergetiku – IHA je neprofitna organizacija čija je misija promocija principa održivog razvoja u oblasti hidroenergetike i njene uloge i značaja u sistemima obnovljivih izvora energije, rješenjima vezanim za borbu protiv klimatskih promjena i dostizanju ciljeva Pariškog sporazuma. IHA podržava tehnologije obnovljivih izvora energije u saradnji sa partnerima kao što su Međunarodna agencija za energiju, Međunarodna agencija za obnovljive izvore energije, REN21, REN – Alijansa, Kampanja za 100 % obnovljive izvore energije i Svjetski savjet za energetiku.

Članovi IHA posluju u preko 120 zemalja širom svijeta. Neki od članova su: Elektroprivreda Francuske-EDF, Elektroprivreda Portugala-EDP, AFRY Switzerland, ANDRITZ Hydro, Alpiq, China Three Gorges Corporation, Renewable Energy, Hydro-Québec, Itaipu Binacional, POWERCHINA, SNC Lavalin, Statkraft, Stucky, Sunhydro, KESH, Tractebel, Voith, Voltalia.

Prioritet razvoja Elektroprivrede Crne Gore u periodu do 2030. godine biće razvoj obnovljivih izvora energije, prije svega energije sunca i vjetra u skladu sa energetskim i klimatskim politikama EU. Sa druge strane hidroenergetika tj. izgradnja novih i rekonstrukcija i modernizacija postojećih objekata predstavljaju jedan od ključnih faktora energetske tranzicije.

Kao odgovorna i moderna kompanija, vjerujemo da nove hidroenergetske projekte treba razvijati i njima upravljati na transparentan i održiv način. Strateški ciljevi razvoja EPCG su potpuno kompatibilni sa misijom Međunarodne asocijacije za hidroenergetiku u unapređenju kako održivog razvoja hidroenergetskog sektora nadogradnjom i razmjenom znanja o njenoj ulozi u sistemima obnovljive energije, tako i odgovornog upravljanja vodama i rješenjima koja će doprinijeti borbi protiv klimatskih promjena.

Kroz stručnu saradnju u okviru Međunarodne agencije za hidroenergetiku, razmjenu iskustava o posljednjim tehničko-tehnološkim dostignućima i primjenu najnovijih politika koje se tiču borbe protiv klimatskih promjena i očuvanja životne sredine, obezbijedićemo najbolju praksu i pružiti dodatnu vrijednost budućim projektima.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR