16 °

max 16 ° / min 6 °

Subota

20.04.

16° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Stijović - Popa: Potrebno obezbijediti kontinuitet u oblasti poljoprivrede

Ekonomija

Comments 0

Stijović - Popa: Potrebno obezbijediti kontinuitet u oblasti poljoprivrede

Izvor: Mina business

Autor: Antena M

  • Viber

U Crnoj Gori je u sektoru poljoprivrede potrebno obezbijediti kontinuitet, posebno u oblasti službeničkog sistema, tehničkih kapaciteta i upravljanja ljudskim resursima, ocijenili su šefica Delegacije Evropske unije (EU) u Crnoj Gori, Oana Kristina Popa i resorni ministar Aleksandar Stijović.

Iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je saopšteno da je Popa čestitala Stijoviću stupanje na dužnost i saopštila da vjeruje da će tokom njegovog mandata nastaviti i unaprijediti saradnju sa institucijama EU na polju poljoprivrede, ruralnog razvoja, šumarstva i bezbjednosti hrane.

Popa je kazala da je jedan od prioriteta EU integracija, jačanje poljoprivrednog sektora i proizvodnja hrane visokog kvaliteta po evropskim standardima.

„U prethodnom periodu EU je uložilila puno resursa da pomogne sprovođenje ovih procesa u Crnoj Gori kroz implementacije Instrumenta pretpristupne podrške (IPA) za države kandidate", rekla je Popa.

Stijović je zahvalio partnerima iz Evropske komisije (EK) na pomoći u tri pregovaračka poglavlja - 11, 12 i 13 i podršci koju daju Crnoj Gori u vidu materijalne i tehničke pomoći.

On je Popu informisao da uskoro počinje novi programski period do 2027. godine, koji je posebno bitan za implementaciju IPARD III programa, gdje EK priprema potrebne regulative u saradnji sa Ministarstvom, kako bi Crna Gora mogla da koristi raspoloživa sredstva u narednom programskom periodu.

Stijović je saopštio da Crna Gora ima jasno zacrtanu evropsku agendu i da ostaje na tom putu.

On je rekao i da će lično insistirati na ispravljanju nedostataka i unapređenju u oblastima gdje je to potrebno, kako bi se pregovaračka poglavlja uspješno zatvorila.

Stijović je poručio da će svoje znanje, iskustvo, radnu disciplinu i međunarodne kontakte ostvarivane kroz dugogodišnju saradnju sa relevantnim međunarodnim institucijama u potpunosti staviti u funkciju daljeg razvoja Crne Gore, sa ciljem podizanja standarda života građana Crne Gore za oblasti proizvodnje i bezbjednosti hrane, jačanje poljoprivredne proizvodnje i stočarstva, razvoja sektora šumarstva i drvne industrije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR