11 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Global Montenegro: Gospodin Abazović lupa k'o Maksim po diviziji

Ekonomija

Comments 5

Global Montenegro: Gospodin Abazović lupa k'o Maksim po diviziji

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Kompanija Global Montenegro oglasila se povodom današnje izjave potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića da je ta firma blokirana zbog dugovanja u iznosu od 12,45 miliona eura za poreze državi, uz poruku da " Gospodin Abazović lupa k'o Maksim po diviziji".

"Na današnji dan, nakon što smo izmirili iznos od 1.939,06 eura po osnovu doprinosa, firma Global Montenegro državi Crnoj Gori ne duguje jedan jedini cent na ime bilo kog poreza ili bilo kog doprinosa. I to je ono što bi eventualno moglo da interesuje potpredsjednika Vlade".

Kao pravno lice, firma Global Montenegro duguje, kako navode, drugom pravnom licu iznos ugovorenog kredita i prispjelih kamata.

"U normalnom sistemu, ovaj dio ne treba da interesuje potpredsjednika Vlade, jer se normalna vlada ne miješa u poslovne odluke dva privatna poslovna subjekta koji se ponašaju u skladu sa važećim zakonima. Zato je očigledna namjera gospodina Abazovića da svojim objavama na twitteru pokuša da prikupi neki jeftin politički poen. Neka ga prikuplja u svom dvorištu, jer što se nas tiče mi ćemo nastaviti da poslujemo u skladu sa važećim zakonima u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju kompanije.

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović kazao je da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović  providno tvitnuo da on lično nije dužan poreze, ali nije demantovao da je kompanija čiji je suvlasnik blokirana na 12.45 miliona eura.

Prethodno je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao da je objava Dritana Abazovića da je poreski dužnik najobičnija laž i prevara.

 "Kao građanin Crne Gore Milo Đukanović ne dugujem ni jedan cent po osnovu poreza, ni po bilo kom drugom osnovu!

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

delboj

I od Carevicevog upada u kompleks hotela zbog kojeg ce gradjani Crne Gore sigurno morati platiti podebelo.

delboj

@Lady Di Bravo njega ne interesuje njegov posao, niti drzava, vec bi da se igra detektiva protiv Mila. Interesantnije mu je da se bavi tim da je Milo duzan sam sebi za doprinose 1900, nego upravo to - dokumentovanog slucaja uzurpiranja javne imovine od strane Carevica.