7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pisonero: Kontrola državne pomoći je unutrašnje pitanje Crne Gore

Ekonomija

Comments 5

Pisonero: Kontrola državne pomoći je unutrašnje pitanje Crne Gore

Autor: Antena M

  • Viber

Izvršenje kontrole državne pomoći u Crnoj Gori je stvar crnogorskog organa državne pomoći, a na Evropskoj komisiji nije da kontroliše odluku o gašenju nacionalnog avio-prevoznika, saopštili su Pobjedi iz Evropske komisije.

"Na crnogorskoj Vladi je da donese takvu odluku (gašenje MA).

Generalno, u skladu sa Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju i zalaganjem preuzetim u pregovorima o pristupanju (poglavlje 8), Crna Gora treba da nastavi da teži potpunom usklađivanju sa pravilima EU, uključujući i pravila konkurencije i da pokaže efikasno sprovođenje takvih pravila na nacionalnom nivou", kazala je portparolka Evropske komisije Ana Pisonero za Pobjedu.

Na pitanje da li Evropska unija dozvoljava dodjeljivanje državne pomoći državnim preduzećima na način na koji je to činila prethodna Vlada, te da li bi novo pomaganje predstavljalo kršenje domaćeg i evropskog zakonodavstva, iz EU kažu da je izvršenje kontrole državne pomoći u Crnoj Gori stvar crnogorskog organa državne pomoći.

"Komisija ostaje na raspolaganju da pruži podršku crnogorskim vlastima u sprovođenju pravila EU, uključujući ona o državnoj pomoći", poručuju iz EK.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Naroz

Iole normalna Vlada, sa normalnim predsjednikom i članovima, poslije ovakve pouke, odmah bi podnijela kolektivnu ostavku, a svi pojedinci trajno povukli iz javnog života... Nego ovdje ima više nego osnovane sumnje za vršenje krivičnog djela, jer šteta je višestruka. Očekujemo saopštenje tužilaštva.

EU

Ti i tvoji đaci iz klerofašističke kamarila, po Crnoj Gori, pljujetw, šurujete u satiranju građanske Crne Gore! Sram te bilo! Pihhh!!

pomoć

Imaju li Bojanić i Mikey komentar na ovu izjavu Pisonero? Svo vrijeme su objašnjavali da ne mogu pomoći MA zbog EU, a ona izjavljuje da EU nemaj uticaj na državnu pomoć koja je bila neophodna za MA.