9 °

max 16 ° / min 8 °

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SNP: Gospodo iz DPS-a, prije nego što optužite za populizam popričajte sa građanima

Ekonomija

Comments 1

SNP: Gospodo iz DPS-a, prije nego što optužite za populizam popričajte sa građanima

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Odbor SNP Glavnog grada Podgorica izražava zadovoljstvo smo što su, kako kažu, isprovocirali reakciju Glavnog grada i konačno ih prenuli iz zimskog sna.

"To je bilo prijeko potrebno jer je pružanje pomoći i podrške našim sugrađanima, posebno onima u teškom položaju, od izuzetne važnosti ili bi to makar trebalo da bude tako.

Umjesto što članove i odbornike SNP-a optužuju za neinformisanost, predstavnici DPS-a bi trebalo da znaju da upravo iz NVO sektora, sa kojim tvrde da imaju izvanrednu saradnju, stižu kritike koje se odnose na nedovoljnost i neadekvatnost postojećih socijalnih servisa u Podgorici", kažu iz SNP-a.

Tako su, dodaju, iz organizacije slijepih Podgorice saopštili da njihovi članovi slabo koriste servise Glavnog grada jer im nijesu prilagođeni, te da narodnu kuhinju koriste tri, četiri člana, a gerontodomaćice samo dvije porodice.

"Iz Udruženja penzionera Podgorice su apelovali na obezbjeđenje povoljnijeg gradskog prevoza, ističući da "senior kartica još nije dovedena do tančina", odnosno da "nijesu počele da se koriste". Iz ovog udruženja su takođe istakli da treba povećati broj gerontodomaćica, kao i obroka u narodnoj kuhinji", navodi se u saopštenju.

Što se tiče rada odbornika SNP CG, kako kažu, o njemu najbolje govore onlajn prenosi sjednica Skupštine Glavnog grada u okviru kojih se građani neposredno mogu uvjeriti u njihove aktivnosti.

"Sa druge strane, o “posvećenosti i ozbiljnosti” rada DPS-a svjedoče brojne afere, među kojima su skandalozna presuda suda u Strazburu po tužbi KIPS-a na osnovu koje su naši građani dužni da plate preko četiri i po miliona eura ovoj kompaniji, prekomjerna gradnja u podnožju brda Ljubović, nezakonito davanje parcele CPC za izgradnju hrama, planirana gradnja gradske kafane umjesto gradske knjižare, itd.

Dakle, gospodo iz DPS-a, prije nego što optužite SNP za populizam i demagogiju, popričajte sa građanima i predstavnicima NVO sektora i saslušajte njihove primjedbe i sugestije.

Ne bismo se usudili da se takmičimo sa vama u disciplini populizma i demagogije jer ste vi u njoj apsolutni prvaci. Ipak, dobronamjerno vam savjetujemo da ubuduće osluškujete glas naših sugrađana, kako ponovo ne biste bili iznenađeni kao onda kada je bankomat Hipotekarne banke "iznikao" ispred same Sahat kule", zaključuju iz SNP-a.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Branka

Jedino što je istinito u ovolikom jalovom pisaniju je : "gospodo iz DPS-a".