15 °

max 25 ° / min 13 °

Nedjelja

09.05.

25° / 13°

Ponedjeljak

10.05.

26° / 12°

Utorak

11.05.

27° / 12°

Srijeda

12.05.

21° / 14°

Četvrtak

13.05.

18° / 13°

Petak

14.05.

22° / 13°

Subota

15.05.

26° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Abazović: Pozivam američke investitore da ulažu u Crnu Goru

Ekonomija

Comments 0

Abazović: Pozivam američke investitore da ulažu u Crnu Goru

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović danas se sastao sa predstavnicima Američke privredne komore u Crnoj Gori (AmCham Montenegro), predsjednikom Nikolom Tripkovićem, izvršnim direktorom Markom Miročevićem i menadžerkom za politike Ana-Marijom Kaluđerović, navedeno je u saopštenju.

 Abazović je iskazao zadovoljstvo zbog sastanka sa predstavnicima AmCham Montenegro i istakao značaj koje njihovo udruženje ima u unapređivanju poslovnog ambijenta.

„Crna Gora je zemlja sa ogromnim potencijalom i nema sumnje da ćemo u doglednom periodu biti magnet za privlačenje stranih investitora“, kazao je potpredsjednik Vlade.

Abazović je kazao da je Crna Gora otvorena za američke investitore i inovativnosti koje oni donose i pozvao ih da ulažu u Crnu Goru. Abazović je naglasio da AmCham i Sjedinjene Američke Države u Vladi Crne Gore i njemu lično imaju pouzdanog partnera.

"Predstavnici Američke privredne komore su iskazali želju za još intenzivnijom i otvorenijom saradnjom sa Vladom Crne Gore. Oni su potpredsjednika Abazovića upoznali sa aktivnostima koje je njihovo poslovno udruženje imalo u prethodnom periodu sa ciljem unapređenja poslovnog ambijenta i privlačenja američkih i drugih investitora u Crnu Goru. Iz AmCham Montengro su istakli da kontinuirano rade na poboljšanju poslovne klime kroz njegovanje partnerskog odnosa sa Vladom Crne Gore, kako bi se privukli novi investitori i podstakao ekonomski i sveukupni razvoj naše države", navedeno je u saopštenju.

Abazović i predstavnici AmCham Montenegro su razgovarali i o Programu „Partnerstvo za bolje poslovno okruženje“ koji je kreiran 2017. godine.

Oni su se, kako je saopšteno, usaglasili da je potrebno aktivno raditi na stvaranju poslovnog ambijenta zasnovanog na vladavini prava, kako bi osnažili sigurnost kapitala i privukli što više renomiranih investitora iz Sjedinjenih Američkih Država i zapadnoevropskih zemalja.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR