12 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DPS će inicirati raspravu o zahtjevima zaposlenih u Montenegro erlajnsu

Ekonomija

Comments 0

DPS će inicirati raspravu o zahtjevima zaposlenih u Montenegro erlajnsu

Autor: Antena M

  • Viber

Poslanički klub DPS će inicirati raspravu o rješavanju opravdanih zahtjeva zaposlenih u Montenegro erlajnsu, koje je Vlada Crne Gore ostavila ne samo bez posla a njihove porodice dovela na rub socijalne egzistencije, nego i bez bilo kakvih informacija o njihovom budućem statusu, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista.

Ovo je zaključak sastanka kojeg su sa predstavnicima zaposlenih u MA, na njihov zahtjev, danas imali predsjednik kluba poslanika DPS-a Danijel Živković i poslanik Predrag Sekulić.

"Gašenjem MA napravljena je nemjerljiva šteta kako zaposlenima i njihovim porodicama tako i turističkoj privredi ali i državi Crnoj Gori i svim njenim građanima. Dok je prethodna Vlada pokazala odgovoran odnos prema nacionalnoj avio kompaniji tako što je u skupštini izglasan zakon o MA čime je obezbijeđeno dalje funkcionisanje ove kompanije uz jasne indikatore koji ukazuju na njen značaj za turističku privredu, nova Vlada je sve to poništila za jedan dan. Bez obzira da li je u pitanju bilo neznanje ili zla namjera, za  urušavanje kompanije koja je bila ponos Crne Gore sa jedne strane i rasipanje državnog novca u neizvjesni projekat osnivanja nove avio kompanije sa druge strane, nema opravdanja", dodaje se u saopštenju.

Poslanički klub DPS-a će pozvati nadležne državne organe da provjere sve procedure za osnivanje nove avio kompanije i trošenje "osnivačkog kapitala" od nekoliko desetina miliona eura ali prioritet mora biti socijalno zbrinjavanje zaposlenih u MA. Vjerujemo da će i ostali poslanički klubovi u Skupštini Crne Gore, bez obzira da li pripadaju vlasti ili opoziciji, podržati opravdane zahtjeve zaposlenih, zaključili su u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR