16 °

max 16 ° / min 6 °

Petak

19.04.

16° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
PKCG: Ukrajinski investitori zainteresovani za proizvodnju zdrave hrane

Izvor: PKCG

Ekonomija

Comments 0

PKCG: Ukrajinski investitori zainteresovani za proizvodnju zdrave hrane

Izvor: Mina business

Autor: Antena M

  • Viber

Ukrajinski investitori zainteresovani su za širenje saradnje sa Crnom Gorom u segmentu održive ekonomije i proizvodnje zdrave hrane, saopšteno je iz Privredne komore (PKCG).

Predsjednik PKCG, Vlastimir Golubović, razgovarao je sa potpredsjednicom za Balkan pri Ukrajinskoj međunarodnoj privrednoj komori, Oksanom Sljusarenko.

„Akcenat razgovora bile su nove mogućnosti unapređenja privredne saradnje kroz interesovanje kompanija koje posluju pod okriljem te asocijacije, a naročito u segmentu održive ekonomije i proizvodnje zdrave hrane iz morskog potencijala“, rekli su iz PKCG.

Golubović je kazao da ukrajinske kompanije i privrednici treba da jačaju saradnju sa crnogorskom privredom.

„Posebno želim ukazati na privredne mogućnosti i vrijednosti Ukrajine, sa jasnim evropskim ekonomskim stremljenjima“, naveo je Golubović.

Sljusarenko je Goluboviću predstavila prijedlog projekta uzgoja školjki, odnosno ostriga-kamenica, u Bokokotorskom zalivu kojim bi se, prema njenim riječima, iskoristio potencijal crnogorskog mora za proizvodnju visokoproteinske hrane.

Realizaciju tog projekta bi pratili najkvalifikovaniji naučnici i specijalisti u oblasti marikulture.

Golubović je Sljusarenko upoznao sa okvirnom procedurom izdavanja dozvola za uzgoj u moru, posebno kada je u pitanju uzgoj stranih vrsta, kao i sa činjenicom da zbog smanjenja resursa divljih ribljih vrsta i školjki prioritet treba dati akvakulturi i mogućnosti korišćenja ostalih potencijala za proizvodnju zdrave hrane iz mora.

„PKCG je zainteresovana da podrži projekte održivog razvoja i zaštite biodiverziteta, očuvanja rijetkih životinjskih vrsta, te proizvodnje zdrave hrane iz morskog potencijala u skladu sa ovim principima“, zaključio je Golubović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR