12 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
MEK: Snažno promovisanje Crne Gore na ruskom tržištu

Ekonomija

Comments 0

MEK: Snažno promovisanje Crne Gore na ruskom tržištu

Autor: Antena M

  • Viber

Međunarodni turistički sajam MITT otvoren je danas u Moskvi. Crnogorsku delegaciju predvode državna sekretarka za turizam Ministarstva ekonomskog razvoja Ivana Đurović i direktorka NTO Željka Radak Kukavičić, saopšteno je iz Ministarstva.

"Nakon zvanične ceremonije otvaranja, načelnica Federalne agencije Ruske Federacije za turizam, Zarina Valerevna Doguzova, posjetila je crnogorski štand i tom prilikom razgovarala sa državnom sekretarkom Đurović. Đurović je iskazala zadovoljstvo susretom, uz ocjenu da je ovogodišnji sajam, pored uslova koje nam je nametnula pandemija, velika prilika za iznalaženje najboljih rješenja za ponovno uspostavljanje avio komunikacija sa Rusijom i jačanje podrške obostranoj mobilnosti turista.

Gospođa Doguzova je uvjerena da će u skorijem periodu otpočeti postepeno obnavljanje avio-saobraćaja i turizma. Navela je i da je Rosturizam spreman za dijalog i razmatranje svih pitanja u cilju što bržeg uspostavljanja direktnih avio-linija", navodi se u saopštenju.
 
Pored sastanka sa načelnicom Federalne agencije Ruske Federacije za turizam, državna sekretarka Đurović je, dodaju, razgovarala i sa načelnikom međunarodnog odjeljenja projektne kancelarije Komiteta za turizam grada Moskve, Arturom Perehodom.

"Ona je izrazila zadovoljstvo ovogodišnjim sajmom, kao prvim događajem koji će okupiti predstavnike turističke privrede, tokom pandemije. Tom prilikom upoznala je sagovornika o posjetama ruskih turista tokom prošlih godina, ocjenjujući da je Crna Gora već odavno prepoznata kao jedna od omiljenih destinacija ruskih državljana. Državna sekretarka ga je informisala o otpočetom procesu vakcinacije u Crnoj Gori, kao i sa režimom ulaska ruskih državljana u našu zemlju.

Artur Perehod je ukratko informisao predstavnice crnogorske delegacije o situaciji sa Covidom u Rusiji, konstatujući njen stabilan nivo. On je kazao da je Komitet, zahvaljujući stabilnoj situaciji sa koronavirusom, otpočeo organizaciju mnogih događaja. Na toj liniji, iznio je predlog uspostavljanja crnogorsko-ruske turističke platforme koja će obuhvatati više oblasti (hotelijeri, operateri Moskve i Crne Gore, privrednici) i koja bi služila kao podrška za razmjenu iskustava i dijaloga na uzajamno korisnoj osnovi i daljem unapređenju kontakata i saradnje", kaže se u saopštenju.

MITT je, pojašnjavaju, najveći sajam turizma u Rusiji i jedan od najznačajnijih turističkih sajmova na svijetu. Sajam okuplja lidere iz oblasti turizma, kao i predstavnike vlada, koji imaju važnu ulogu u turističkoj industriji.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR