8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pokrenut novi sajt: Podrška preduzetništvu i malim biznisima

Ekonomija

Comments 1

Pokrenut novi sajt: Podrška preduzetništvu i malim biznisima

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Kroz partnerstvo Zavoda za zapošljavanje i UNDP-ja pokrenut je novi veb sajt dostupan na ovom linku.

"Veb sajt sadrži sveobuhvatne informacije o Programu grantova za samozapošljavanje, koji se finansira iz pretpristupnih fondova EU.

Taj program sprovodi Zavod za zapošljavanje Crne Gore, u saradnji sa Ministarstvom ekonomskog razvoja i Ministarstvom finansija i socijalnog staranja i predstavlja dio 18 miliona vrijednog Programa EU-CG za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu.

Biznisima podržanim kroz ovaj program, UNDP pruža mentorsku podršku, i to kroz projekat Inkluzivna tržišta rada na Zapadnom Balkanu, koji finansira  Austrijska razvojna agencija. Kroz isti projekat, podržana je i izrada ovog sajta", piše u saopštenju ZZZ.

Kako je navedeno, posjetiocima će na jednom mjestu biti dostupne informacije o Programu i portalu, o programima podrške preduzetništvu, korisne informacije i savjeti za biznise, najčešće postavljena pitanja.

"Takođe, na sajtu se nalaze i  uspješne priče biznisa koji su podržani kroz Program, koji su već dobili bespovratna sredstva iz fondova EU u iznosu od tri do 7.5 hiljada eura. Na sajtu su dostupni i kontakt podaci i iskustva korisnika, koji su kroz Program dobili priliku da svoje biznis ideje sprovedu u djelo i pokrenu posao.

Pokušaćemo da i na ovaj način informišemo sve građane i sva zainteresovana nezaposlena lica sa evidencije, koji su voljni da se otisnu u preduzetničke vode, o važnoj temi koja doprinosi smanjenju sive ekonomije i siromaštva, odnosno povećanju zaposlenosti, kroz otvaranje novih radnih mjesta", navodi se u saopštenju.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Nonono

Pod uslovom da prime vakcinu u Biogradu. Hahaha