11 °

max 14 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

14° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Katić: Herceg Novi će spremno dočekati goste kada je saobraćajna infrastruktura u pitanju

Izvor: Mediabiro

Ekonomija

Tag Gallery
Comments 0

Katić: Herceg Novi će spremno dočekati goste kada je saobraćajna infrastruktura u pitanju

Izvor: Mediabiro

Autor: Antena M

  • Viber

Na pomolu je rješenje problema sa parkiranjem, koji je u Herceg Novom prisutan u posljednjih nekoliko decenija.

Naime, radovi na javnoj garaži u tom gradu se privode kraju, pa će Novljani i njihovi gosti u samom centru grada dobiti oko dvije stotine novih parking mjesta. 

„Radovi su u završnoj fazi, a popločavanje novog trga na krovu garaže koji je u ravni sa Njegoševom ulicom privodi se kraju, tako da očekujem da se ispoštuje rok za završetak radova, a to je 1. jun. Očekujem i da će Herceg Novi do početka glavne ljetnje turističke sezone spremno dočekati goste kada je u pitanju saobraćajna infrastruktura“, kazao je predsjednik Opštine Stevan Katić.

U toku je i rekonstrukcija Njegoševe ulice, kao i pješačke staze od Bijele do Kamenara, a za sedmicu, kako je najavio, trebalo bi da se otvori Dnevni centar za osobe sa smetnjama u razvoju.

„Započinjemo i neke infrastrukturne radove na poboljšanju snabdijevanja vodom i kanalizacione infrastrukture. U Herceg Novom se radi, radilo se sve ove četiri godine, i nastaviće se tako i ubuduće jer moramo da radimo za dobrobit svih građana“, poručio je prvi čovjek Opštine.

On je u razgovoru za agenciju Mediabiro izrazio optimizam kada je predstojeća ljetnja turistička sezona u pitanju.

Pozitivnim prognozama uveliko doprinosi trend smanjenja broja oboljelih od koronavirusa, te dinamika vakcinacije stanovništva.

„Očekujem svakako da predstojeća ljetnja turistička sezona bude na nivou od 50 odsto u odnosu na 2019. godinu. Izgubili smo već jednu sezonu i nikako ne bi bilo dobro da i ovu 2021. godinu završimo na nivou na kojem smo završili i 2020. Herceg Novi je grad koji živi od turizma, ne bi mogao ni da se razvija niti da napreduje u pravcu iz 2017. godine, kada smo i preuzeli vlast“, naveo je on.

Katić je podsjetio i da su 2018. i 2019. bile rekordne godine po broju otvaranja hotela u Herceg Novom, ali i po mnogim projektima, među kojima je i sinoć otvorena kuća nobelovca Iva Andrića. 

„Mnogo stvari je urađeno i spremno za sam početak ljetnje turističke sezone, prije svega u kulturološkom ali i infrastrukturnom smislu. U tom djelu mi smo spremni i komunalna preduzeća odrađuju svoj posao na zavidnom nivou kada je priprema za sezonu u pitanju“, dodao je on.

Turistička organizacija Herceg Novi, kako je naglasio, odradila je brojne promocije na Zapadno-evropskim tržištima, te na ruskom tržištu i prioritetnom tržištu regiona.

„Očekujemo po najavama, barem kada je u pitanju region i rusko tržište, da ljetnja sezona dođe na nivo od oko 50 odsto u odnosu na 2019. godinu“, istakao je predsjednik Opštine.

Kada je u pitanju takozvani lockdown, prema Katićevim riječima, građani Herceg Novog su pokazali razumijevanje za strože epidemiološke mjere. 

„Zaista smo uoči zatvaranja imali veliki broj novozaraženih na dnevnom nivou, ali i ukupan broj pozitivnih slučajeva. Situacija je bila zaista dramatična budući da su i ustanove u Herceg Novom bile na izmaku svojih snaga. Veliki broj radnika je obolio pa se moralo ući u lockdown, koji je dao rezultat“, rekao je Katić. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR