13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Turistička ponuda Crne Gore predstavljena na virtuelnom sajmu u Kini

Ekonomija

Comments 0

Turistička ponuda Crne Gore predstavljena na virtuelnom sajmu u Kini

Izvor: Mina bussines

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Nacionalna turistička organizacija (NTOCG) predstavila je turističku ponudu destinacije na prvom virtuelnom sajmu „EUROPE Virtual Travel Trade Show” u Kini.

Sajam, koji je organizovala Evropska komisija za putovanja, završen je u petak.

Na sajmu su predstavnici NTOCG putem digitalne platforme, održali onlajn sastanke sa nekim od najznačajnijih turoperatora sa tržišta Kine.

Iz NTOCG su kazali da su na sastancima, kineski turoperatori, iskazali najviše interesovanja za aktuelne uslove putovanja u Crnu Goru shodno pandemiji COVID-19, a poseban akcenat stavljen je na bezbjednost.

"Turoperatori su imali priliku da se informišu o zdravstvenim mjerama i protokolima koji se sprovode u našoj destinaciji”, navodi se u saopštenju.

Predstavnici NTOCG su upoznali učesnike sastanaka sa činjenicom da je Crna Gora nosilac međunarodne oznake za sigurna putovanja „Safe Travels“.

Iz NTOCG su kazali da je turoperatorima predstavljena aktuelna turistička ponuda destinacije sa fokusom na poslovni i luksuzni turizam, a posebno su se interesovali za avio-linije i vizni režim.

“Neki od najznačajnijih kineskih turoperatora, poput C-trip-a iskazali su spremnost da prošire ponudu o Crnoj Gori na njihovoj platformi, dok većina kineskih turoperatora sa kojima je razgovarano tokom sajma planira da uključi Crnu Goru kao novu destinaciju u svoje programe putovanja”, dodaje se u saopštenju.

Tom prilikom, kako su rekli iz NTOCG, oni su potvrdili da je da je Crna Gora sve interesantnija kineskim turistima, čemu je doprinijela i aktuelna kampanja “Wild Soul of Europe-Slow Adventure“, koju NTOCG realizuje na kineskom tržištu.

Pored sastanaka sa turoperatorima iz Kine, predstavnici NTOCG održali su onlajn sastanak sa predstavnicima renomiranog kineskog turističkog lajfstajl magazina “Macau Luxury Travel” na kojem su razmatrane mogućnosti saradnje na promociji Crne Gore kao turističke destinacije putem ovog uticajnog medija.

Iz NTOCG su napomenuli da “EUROPE Virtual Travel Trade Show” predstavlja onlajn B2B događaj namijenjen uvezivanju evropskih destinacija i njihovih lokalnih partnera sa više od 200 kvalifikovanih kineskih kupaca koji su fokusirani na male grupe i putovanja po mjeri.

Na sajmu učestvuje oko 100 predstavnika nacionalnih turističkih organizacija i turističkih agencija sa područja Evrope.

“Tokom sajma održan je i virtuelni forum o budućnosti turizma između Evrope i Kine, sa stručnjacima iz industrije sa oba kontinenta, a pored NTOCG, na ovom B2B sajmu, u okviru virtuelnog štanda Crne Gore, učestvovale su i turističke agencije “Fly Montenegro” i “Montenegro Adventures””, zaključuje se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR