20 °

max 21 ° / min 16 °

Ponedjeljak

17.05.

21° / 16°

Utorak

18.05.

23° / 14°

Srijeda

19.05.

22° / 12°

Četvrtak

20.05.

20° / 13°

Petak

21.05.

21° / 11°

Subota

22.05.

22° / 11°

Nedjelja

23.05.

23° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
EPCG: Za oko 100.000 građana 40 odsto jeftinija struja u naredna tri mjeseca

Ekonomija

Comments 1

EPCG: Za oko 100.000 građana 40 odsto jeftinija struja u naredna tri mjeseca

Autor: Antena M

  • Viber

Elektroprivreda Crne Gore će, postupajući po odluci Vlade, u naredna tri mjeseca obračunavati 40 odsto popusta na računima za utrošenu električnu energiju prenzionerima koji imaju mjesečna primanja ispod 222 eura i nezaposlenima sa evidencije Zavoda za zapošljavanje, saopšteno je iz EPCG.

Kako pojašnjavaju, Elektroprivreda će ove popuste obračunati na osnovu spiskova koje će dobiti od Fonda PIO i Zavoda za zapošljavanje, jer u svojoj bazi podataka nema evidenciju o statusu svojih potrošača.

O preciznom broju subvencionisanih računa za električnu energiju obavjestiće javnost nakon što Fond PIO i ZZZCG dostave tačan broj lica sa evidencija na koja se odnose mjere Vlade Crne Gore za II kvartal.

‘’Imajući u vidu javno dostupne podatke, mislim da se okvirno može govoriti o preko 100.000 građana koji će biti obuhvaćeni kada se uzmu u obzir i članovi domaćinstava. Naravno, uslov ostvarivanja subvencije je da su penzioneri koji imaju primanja ispod 222 eura i nezaposleni sa evidencije ZZZCG vlasnici brojila. Kada naše službe obrade dobijene podatke, imaćemo tačan broj domaćinstava koji će biti korisnici ovih prava u naredna tri mjeseca’’, istakao je Nikola Rovčanin, izvršni direktor EPCG i dodao:

"Kao Izvršni direktor EPCG, postupajući po odluci Vlade Crne Gore, a nakon što se obrade dobijeni podaci, pripremiću predlog odluka za realizaciju u skladu sa Statutom kompanije", navodi on.

EPCG ovim mjerama koje realizuje u saradnji sa ministarstvom finansija Vlade Crne Gore pokazuje odgovornost i pruža ruku građanima da zajedno podijele teret krize.

"Takođe, postupajući po odluci Vlade Crne Gore da se do 15. jula uplati profit iz prethodne godine, prebacićemo na račun budžeta oko 30 miliona eura", zaključio je Rovčanin.

EPCG pored činjenice što je predvodnik privrednog razvoja, pokazuje i da je snažan oslonac građana i države u kriznim vremenima, zaključuju u saopštenju.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

čitalac

Evo koliko su glupe ove populističke mjere: moja rođaka ima muževu porodičnu penziju za radni staž od 10 godina (koja je naravno manja od 222 eura) i sleduje je popust na struju. Sa njom u kući žive dva sina i snaha koji su svi zaposleni i zajedno primaju gotovo 2000 eura.