9 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sjutra o izmjenama Zakona o unutrašnjoj trgovini

Izvor: Ilustracija

Ekonomija

Comments 0

Sjutra o izmjenama Zakona o unutrašnjoj trgovini

Izvor: Mina business

Autor: Antena M

  • Viber

Odbor Udruženja trgovine Privredne komore (PKCG) sjutra će, na vanrednoj sjednici, razmatrati najavljene izmjene Zakona o unutrašnjoj trgovini, kojim bi se omogućio rad nedjeljom preduzetnicima i mikro preduzećima tokom sezone.

Iz PKCG su u petak ocijenili da će najavljena selektivna primjena odredbe o neradnoj nedjelji diskriminisati značajan broj preduzeća i zaposlenih.

Oni su najavili da će zbog toga, u najkraćem roku, održati vanrednu sjednicu Odbora Udruženja trgovine, koji će zauzeti jasan stav po tom pitanju.

Iz Ministarstva ekonomskog razvoja u četvrtak je saopšteno da su socijalni partneri postigli dogovor da se izmijeni Zakon o unutrašnjoj trgovini, kako bi se omogućio rad nedjeljom preduzetnicima i mikro preduzećima tokom sezone.

Oni su kazali da je dogovoreno da se pristupi izmjenama zakona imajući u vidu da 90,5 odsto crnogorske privrede čine mikro preduzeća.

„Te izmjene bi omogućile rad nedjeljom preduzetnicima i mikro preduzećima za potrebe ljetnje i zimske turističke sezone, čime bi se zajedničkim snagama podstakla ekonomska aktivnost koja je značajno oslabljenja usljed korona krize“, objasnili su iz Ministarstva.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR