19 °

max 19 ° / min 11 °

Srijeda

20.10.

19° / 11°

Četvrtak

21.10.

17° / 10°

Petak

22.10.

18° / 14°

Subota

23.10.

19° / 14°

Nedjelja

24.10.

14° / 7°

Ponedjeljak

25.10.

12° / 6°

Utorak

26.10.

15° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vlada vodi kampanju, URA i Demokrate prislužuju

Ekonomija

Comments 0
Danas ističe rok za prijavu kandidata za predsjednika PKCG

Vlada vodi kampanju, URA i Demokrate prislužuju

Autor: Antena M

  • Viber

Rok za predaju kandidatura na konkurs za predsjednika Privredne komore Crne Gore (PKCG) ističe danas, ali će se konačna lista kandidata znati tek u ponedjeljak, kad prispiju eventualne prijave poštom.

Tek kad koverte budu otvorene znaće se imena pretendenata na fotelju Vlastimira Golubovića, čovjeka koji je dao neopozivu ostavku kako bi poštedio PK agresivne kampanje da je politizovana institucija.

No, sve pod firmom borbe za "depolitizaciju Privredne komore" i sugerisanje da joj je potrebna "nova energija", aktuelna vlast vodi otvorenu kampanju uoči odluke o novom predsjedniku PKCG.

Juče je ta kampanja eskalirala u saopštenju trojice ministara (Milatović, Bojanić i Spajić), potom GP URA i Demokrata, a "glanc" je udarila Vlada najavom o pojačanoj kontroli privrednih subjekata, jedva se uzdržavši da i otvoreno zaprijeti članovima Skupštine PKCG (ima ih 51) da vode računa kako će glasati 29. jula.

O tom besprizornom miješanju vlasti u izbor čelnog čovjeka nepolitičke i nezavisne institucije PKCG, Antena M je poslala upit ambasadorki EU Oani Kristini Popi.

Iako je jasno da će biti više od dvojice kandidata za mjesto predsjednika PKCG, glavni takmaci su Vojin Žugić, vlasnik i direktor trgovine na veliko “Stadion”, i Nikola Tripković izvršni direktor predstavništva “Koka Kole” i do prije neki dan predsjednik Američke privredne komore u Crnoj Gori.

Tripković je svojevremeno pominjan kao kandidat za apostolsku vladu Zdravka Krivokapića i vlast pokušava, pogotovo pritiskom na predstavnike javnih preduzeća u Skupštini PK, da njega izgura za predsjednika Komore.

No, još važnije za Vladu i aktuelnu parlamentarnu većinu je da ne bude izabran Vojin Žugić, koga Vladi bliski mediji etiketiraju kao kandidata "tvrdog krila DPS".

Sasvim je jasno da je izbor predsjednika PKCG za novu vlast pitanje na kojem hoće da pokaže svoju snagu i diskontinuitet sa starom politikom. No, do toga rezultata pokušava da dođe na način koji bi se mogao opisati kao unaprijeđena verzija partitokratije koju je praktikovao DPS i koalicioni partneri.

Prema saznanjima Antene M, ukoliko ostane imun na pritiske i podnese kandidaturu, Vojin Žugić jasan je favorit u trci za predsjednika Privredne komore CG.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR