10 °

max 12 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Abazović posjetio Uniju poslodavaca: Fokus javnosti da bude na biznisu

Ekonomija

Comments 0

Abazović posjetio Uniju poslodavaca: Fokus javnosti da bude na biznisu

Autor: Antena M

  • Viber

„Potrebno je da stimulišemo preduzetnički duh i ohrabrimo mlade u privatnom biznisu kako bi se u budućnosti značajnije umanjio broj od 2/3 njih koji svoju budućnost vide u javnom sektoru“, istakao je potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović nakon sastanka sa predsjednikom Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG) Predragom Mitrovićem i saradnicima, saopšteno je iz Vlade.

Navodeći da je intencija Vlade da se pomogne biznis i privreda, Abazović je, kako dodaju, naglasio da Vlada Crne Gore vrednuje fer biznis i štiti one koji pošteno rade, dok oni koji rade izvan zakonskih okvira ne treba da osjećaju komociju.

"Potpredsjednik Vlade je naznačio da se u odnosu na prethodnu godinu situacija u našoj privredi umnogome popravlja, imajući u vidu da turistička sezona protiče u najboljem redu.

Potpredsjednik Abazović je istakao da uprkos biznis ambijentu obilježenom korona krizi, postoji veliki broj zainteresovanih investitora koji su spremni da ulažu u Crnu Goru. U tom smislu, Abazović je naveo da je za Crnu Goru velika šansa post-covid period u kom se predviđa trka za investicijama, gdje Crna Gora treba dobro da se pozicionira i time unaprijedi svoj ukupan imidž", navodi se u saopštenju.

Predsjednik Unije poslodavaca Crne Gore Predrag Mitrović istakao je, dodaju, važnost dijaloga i saradnje između UPCG i Vlade Crne Gore i naglasio da Vlada u njima ima stručnog sagovornika koji je spreman da pomogne u tome.

"Iz Unije poslodavaca su naveli da su reforme u privredi neophodne i da fokus u narednom periodu treba da bude na zelenoj i digitalnoj transformaciji.

Na sastanku potpredsjednika Vlade i Unije poslodavaca razgovaralo se i o modalitetima saradnje Vlade i UPCG, borbi protiv korupcije i privrednog kriminala, o stanju biznis ambijenta i očekivanjima privrede po pitanju održivosti preduzeća i očuvanja radnih mjesta, kao i problemima sa administrativnim barijerama.

Satanku su pored Abazovića i Mitrovića, prisustvovali Filip Adžić, savjetnik potpredsjednika Vlade, Nebojša Popović, predsjednik Skupštine UPCG, Miodrag Laković, savjetnik potpredsjednika Vlade, Slaviša Šćekić, potpredsjednik UPCG, Kristina Vujisić, saradnica u Kabinetu potpredsjednika Vlade, Nenad Drašković, član UO UPCG, Suzana Radulović, generalna sekretarka UPCG, Zvezdana Oluić, šefica Sektora za odnose sa javnošću i marketing UPCG", zaključeno je u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR