12 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vuksanović nova predsjednica Upravnog odbora Američke privredne komore u Crnoj Gori

Ekonomija

Comments 0

Vuksanović nova predsjednica Upravnog odbora Američke privredne komore u Crnoj Gori

Autor: Antena M

  • Viber

Svetlana Vuksanović izabrana je jednoglasno za predsjednicu Upravnog odbora Američke privredne komore u Crnoj Gori. Odluka je donijeta na, danas održanoj, prvoj sjednici Upravnog odbora u novom sastavu, a nakon održane redovne Godišnje skupštine Komore.

Svetlana Vuksanović, izvršna direktorka u kompaniji Philip Morris Montenegro, preuzeće funkciju počev od 1. avgusta ove godine, kao i ulogu koju je posljednje dvije godine obavljao Nikola Tripković, izvršni direktor Coca Cola Hellenic Crna Gora, a čiji mandat ističe krajem mjeseca.

U skladu sa Statutom Američke privredne komore, ona će predsjedavati Komorom i Generalnom skupštinom, nadgledati poslove i interese Komore i zajedno sa Izvršnim direktorom predstavljati je u spoljnim odnosima.

"Američka privredna komora je prepoznata kao najuticajniji kolektivni glas renomirane poslovne zajednice u Crnoj Gori, i ujedno izuzetno dobro pozicionirana u internacionalnoj mreži AmCham-ovi Evrope, gdje činimo i dio Izvršnog odbora. Zato je velika čast i odgovornost preuzeti, i to po drugi put, ulogu predsjednice Upravnog odbora Komore“, kazala je Vuksanović, dodajući da dolazi iz kompanije koja je u ovom trenutku u procesu transformacije.

"Vjerujem da, upravo zbog toga, imamo dovoljno iskustva, znanja i preporuka kako u jednom tranzicionom periodu predvidjeti promjene, prihvatiti ih, i u skladu sa njima graditi plan za buduće poslovne poteze. Američka privredna komora će, prilagođavajući se političkim i ekonomskim izazovima, dati doprinos stabilizaciji crnogorskog poslovnog ambijenta u transparentan i predvidljiv, i sa velikim potencijalom da privuče strane investitore”, zaključila je nova predsjednica Upravnog odbora Komore.

Na današnjoj sjednici raspoređene su i ostale funkcije unutar Upravnog odbora. Za potpredsjednicu Upravnog odbora reizabrana je Sanja Ćalasan, generalni menadžer u kompaniji Trebjesa – Molson Coors, za sekretara-blagajnika Sava Laketić, senior menadžer u kompaniji PwC, dok su za guvernere bez portfelja izabrani Luka Popović iz BDK Advokati, Nenad Novović, osnivač i izvršni direktor kompanije Amplitudo i Katarina Bulatović, kao individualni član, te reizabran Predrag Lešić, izvršni direktor kompanije doMEn.

Američka privredna komora u Crnoj Gori dio je globalne AmCham mreže koja samo u Evropi broji 46 AmCham-ova i zastupa interese 17 hiljada kompanija. Već 12 godina vodeći je promoter biznisa u našoj zemlji u cilju privlačenja američkih i drugih stranih investicija.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR