9 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 7°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

21° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
HE Perućica od danas u remontu

Ekonomija

Comments 0

HE Perućica od danas u remontu

Autor: Antena M

  • Viber

Redovni godišnji remont hidroelektrane Perućica počeće danas, a potpuna obustava rada u elektrani biće od ponedjeljka.

Iz Elektroprivrede je saopšteno da će, pored redovnih i uobičajenih remontnih radova na opremi i postrojenjima te dovodnom sistemu HE Perućica ove godine biti odrađene, između ostalog, i dvije značajnije investicije i to: zamjena dva blok-transformatora T3 i T4 vrijednosti oko 900 hiljada EUR, kao i revitalizacija generatora G1 i G2 vrijednosti oko milion EUR.

„Te aktivnosti se odrađuju u sklopu ugovora zamjene pet blok-transformatora i revitalizacije svih sedam generatora u HE Perućica. Ukupne vrijednosti ovih investicija su blizu šest miliona EUR, a očekuje se da ugovori budu realizovani do kraja godine“, navodi se u saopštenju.

U okviru priprema za remont pražnjenje dovodnog sistema počeće danas, dok će prema Planu ovogodišnjeg remonta trodnevno punjenje sistema i cjevovoda početi 31. avgusta kako bi HE Perućica od 1. septembra bila spremna da se ponovo priključi na elektro-energetski sistem.

„Uzimajući u obzir bezbjednost građana, upozoravamo javnost, prije svega stanovnike naselja koja gravitiraju hidroenergetskom sistemu Perućica, na moguće opasnosti i molimo ih da ne izvode bilo kakve aktivnosti u vrijeme pražnjenja i punjenja dovodnih sistema HE Perućica“, navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR