9 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Petak

26.04.

15° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sa po 500 eura kažnjen premijer i sedam ministara

Izvor: Pixabay

Ekonomija

Comments 4

Sa po 500 eura kažnjen premijer i sedam ministara

Autor: Antena M

  • Viber

Zbog toga što nijesu prijavili sve prihode i imovinu, Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) utvrdila je da su premijer Zdravko Krivokapić i većina njegovih ministara prekršili Zakon o sprečavanju korupcije.

"Agencija je izdala prekršajne naloge kojima su javni funkcioneri Mladen Bojanić, Jelena Borovinić Bojović, Olivera Injac, Jakov Milatović, Đorđe Radulović, Tamara Srzentić, Ratko Mitrović i Zdravko Krivokapić kažnjeni novčanim kaznama u iznosu od po 500 eura”, navodi se u odgovoru Vijestima iz institucije na čijem je čelu Jelena Perović.

Zakonom je propisano da je javni funkcioner dužan da u izvještajima o prihodima i imovini dostavi tačne i potpune podatke.

Za one koji to ne urade, propisana je novčana kazna od 500 do 2.000 eura. S obzirom na to da su svima njima izdati prekršajni nalozi, izrečena im je najniža novčana kazna.

Prvog marta izdati su prekršajni nalazi za dva ministra - kapitalnih investicija, Bojanića i zdravlja, Borovinić Bojović, dan kasnije za ministre odbrane Injac, ekonomije Milatovića, vanjskih poslova Radulovića i javne uprave, digitalnog društva i medija Srzentić, a trećeg marta za Mitrovića, ministra ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

Prekršajni nalog na ime premijera izdat je 9. marta.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

maestro

Vala ste ih nagrdili sa po tih 500e, ja ne znam kako će skrpit kraj s' krajem. Ne sprdajte se sa ovim narodom.

Tajfun

Odakle Premijeru i Ministrima,toliko bogastvo,kad su kao SRBI bili diskriminisani u SPRZENOJ ZEMLJI,nemoguse steci sve sto imaju.

Tajfun

Odakle Premijeru i Ministrima imovina,oni su u predhodnom periodu kao SRBI bili diskriminisani,jos u SPRZENOJ ZEMLJI je bilo nemoguce steci POZAMASNO BOGASTVO koje imaju.