9 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

21° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sastanak sa predstavnicima EPCG: Aerodrom u Podgorici će riješiti kvalitetnije napajanje strujom

Ekonomija

Comments 0

Sastanak sa predstavnicima EPCG: Aerodrom u Podgorici će riješiti kvalitetnije napajanje strujom

Autor: Antena M

  • Viber

Na inicijativu Odbora direktora Aerodroma Crne Gore, u utorak, 21. septembra održan je sastanak između predstavnika Elektroprivrede i Aerodroma Crne Gore u cilju postavljanja novog visokonaponskog kabla i obezbjeđenja stabilnog snabdijevanja električnom energijom aerodroma u Podgorici.

Sastanku su, kako je navedeno, u ime Aerodroma Crne Gore prisustvovali Nebojša Đoković, predsjednik Odbora direktora, Ognjen Jovovičić, član Odbora direktora, kao i izvršni direktor Goran Jandreoski sa saradnicima. Elektroprivredu Crne Gore su predstavljali Milutin Đukanović, predsjednik Odbora direktora i njegovi saradnici Mira Pejović i Ranko Vuksanović.

"Problem u stabilnom snabdijevanju električnom energijom Aerodroma Podgorica nije od juče, a posebno je izražen u posljednje vrijeme. Aerodromi Crne Gore su inicijativu za rješenje stabilnog napajanja električnom energijom pokrenuli prošle godine. Odbor direktora EPCG izrazio je razumijevanje i spremnost da se ovaj problem konačno prevaziđe i da se u tom smislu maksimalno angažuje i pomogne u iznalaženju trajnog rješenja, da se aerodromu u Podgorici dugoročno obezbijedi kvalitetno snabdijevanje električnom energijom, što do sada nije bio slučaj", navedeno je u saopštenju.

"Spremni smo da sa Aerodromima Crne Gore radimo na unapređenju odnosa i u konkretnom slučaju iznalaženju trajnog i održivog rješenja u snabdijevanju električnom energijom aerodroma u Podgorici, jer je to, svakako, u opštem interesu svih. Upoznati smo sa problemom koji imaju u ACG i dogovorili smo se da konačno krenemo u njegovo rješavanje. Mi ćemo sa svoje strane učiniti sve kako bi se u skoro vrijeme ovaj problem riješio. U tom smislu, predložili smo konkretne poteze oko rješavanja imovinskih odnosa. Saglasni smo, da Aerodromi Crne Gore, u cilju izgradnje neophodnih pratečih sadržaja, mogu da koriste parcele koje se nalaze na trasi budućeg 10 KW kabla, a koje su u svojina EPCG", istakao je Milutin Đukanović, predsjednik Odbora direktora EPCG.   

Nebojša Đoković, predsjednik odbora direktora Aerodroma Crne Gore, izrazio je zahvalnost na podršci i razumijevanju, u cilju rješavanja ovog problema od strane EPCG i naglasio, da je problem u stabilnom snabdijevanju aerodroma u Podgorici sve izraženiji, te da odlaganje njegovog rješavanja ne može da čeka.

"Na dobrom smo putu da uskoro, što je najvažnije kvalitetno i trajno riješimo snabdijevanje strujom aerodroma Podgorica. Veliko razumijevanje za rješenje ovog problema izrazili su u EPCG, tako da nam sdada preostaje da riješimo još neke formalnosti prije nego što konkretno ne pristupimo radovima. Velika zahvalnost kolegama iz EPCG na konkretnoj podršci u cilju rješavanju ovog našeg problema. Očekuju nas razgovori sa Željeznicom Crne Gore oko pronalaženja dogovora za četiri parcele koje su u njihovom vlasništvu, a nalaze se na trasi budućeg voda. Očekujem da ćemo i sa njima postići dogovor kako bi se što prije ušlo u konretno rješavanje ovog problema", istakao je Nebojša Đoković, predsjednik Odbora direktora Aerodroma Crne Gore. 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR