14 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Tivat dobija vodeni terminal, CG će ponovo biti prepoznata na mapi brodogradilišta

Ekonomija

Comments 6

Tivat dobija vodeni terminal, CG će ponovo biti prepoznata na mapi brodogradilišta

Autor: Antena M

  • Viber

Crna Gora na jesen dobija moderan vodeni terminal koji će Aerodrom Tivat spojiti sa mjestima u Boki Kotorskoj, poručio je premijer Dritan Abazović, dodajući da je ovo veliki dan za Crnu Goru.

Najveći interes Vlade je, kako kaže, da pokrene investicioni ciklus, koji ne može da se realizuje bez ozbiljnih kompanija.

On je saopštio da će turisti izbjegavati gužvu u saobraćaju i na najlakši mogući način dolaziti do svog odredišta.

"Ubijeđeni smo da će sa vodenim terminalom prvi utisak turista o Crnoj Gori biti umnogome ljepši i da će ponuda Tivta dobiti na atraktivnost. Vjerujem da će Adriatic 42 promijeniti imidž Crne Gore i pomoći zemlji da se na ozbiljniji načina bavi pomorstvom", rekao je Abazović.

Dodao je da ga raduje što iz Bijele šalju poruku "da treba ekonomski da se uzdižemo i stvaramo novu vrijednost".

Adriatic 42 je, kako je dodao, definitivno nova vrijednost za Crnu Goru, te istakao da "vjerujem da se svi radujemo i želimo im mnogo uspjeha".

Abazović je naveo da je ovo pokretanje industrije, sektora koji je bio u velikom problemu u prethodnom periodu. Do kraja septembra, kaže, imaćemo 100 novih radnih mjesta.

"Od kapetana sam obaviješten da su dominantno zapošljeni iz Crne Gore", dodao je.

U nekadašnje brodogradilište u Bijeloj stigao je ranije plutajući dok koji je, kompanija Adriatic 42, odnosno konzorcijum koji čine Adriatic Marinas – Porto Montenegro i DryDocks World Dubai, kupila za potrebe servisiranja i remonta jahti.

U pitanju je dok nove generacije vrijedan više miliona dolara, dugačak 180 metara, širok 37 metara sa kapacitetom od 10.000 tona teretnih plovila, što mu omogućava da primi najveće svjetske jahte.

Rade Antolović iz kompanije Adriatic 42, kazao je da brodogradiliše Bijela žele da prerade kako bi dobilo novu ekološku, modernu etapu.

On je istakao da je otvaranje prve faze planirano u oktobru.

U doku će moći da budu primjene jahte najveće veličine, do čak 200 metara, poručio je Antolović.

Ministar kapitalnih investicija, Ervin Ibrahimović je kazao da će Crna Gora biti ponovo prepoznata na globalnoj mapi brodogradilišta.

"Radi se o projektu koji je vrijedan 20 miliona eura, zaposliće se 300 radnika, a već u prvoj godini će biti remontovano 14 jahti, a u naredne tri do 109. To je izvanredno za Crnu Goru koja je turističku destinaciju, a isto tako i da jahte nađu sigurnu luku. Ovo je veliki dan za Crnu Goru", smatra on.

 

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Vuk

Poslije ove izjave odma da suverenisti pokrenu burdanje vlade...nema se što čekati...

Vuk

Kakva loša osoba i moralno q i na svaki drugi način.Nazivati nekoga exstremistomzato što se bori protiv korupcije koju je organizovala crkva Srbine a Dritan je sprovodi a u isto vrijeme podržava llerofašiste koji su podržavali genocid u Srebenici a Exstremistimistima na večeru bio kao počasni gost.