7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ministarstvo finansija sprovelo aktivnosti saglasno odluci o likvidaciji Montenegro Works

Ekonomija

Comments 0

Ministarstvo finansija sprovelo aktivnosti saglasno odluci o likvidaciji Montenegro Works

Izvor: Mina business

Autor: Antena M

  • Viber

Ministarstvo finansija je u ime Vlade sprovelo potrebne aktivnosti i definisana postupanja saglasno odluci izvršne vlasti o dobrovoljnoj likvidaciji preduzeća Montenegro Works (MW).

“Do kraja tekućeg mjeseca, a nakon godišnjih odmora u državnoj upravi, u Vladi se priprema informacija oko zaokruženih aktivnosti skraćenog postupka doborovoljne likvidacije, a slijedeći podatak da su se u račun Državnog trezora, nakon brisanja društva iz registra privrednih subjekata, prenijela novčana sredstva u iznosu neznatno većem od 325 hiljada eura“, navodi se u saopštenju.

Vlada uz resorno Ministarstvo je, kako su kazali, odgovorna da pokrene snažni reformsko-administrativni ciklus izmjena i unaprjeđenja poslovnih procesa unutar resorne uprave, s ciljem jačanja jednoobraznog i neselektivnog pristupa poreskim obveznicima, uz puni razvoj neophodnih modela saradnje kao i objektivnog razvoja IT sistema.

“Takođe, Vlada je odlučna da zaokruži okvir dosljednog, zakonski-utemeljenog praćenja i analize fiskalnih rizika privrednih društava u državnom vlasništvu“, rekli su iz Ministarstva.

U tom resoru smatraju da je cilj umanjenja pozadinskih i ostalih političkih netransparentnosti u i oko imenovanja organa upravljanja privrednih društava u većinskom vlasništvu države potrebno realizovati u korist pažljivog upravljanja državnom imovinom, kao i zbog benefita ukupnom ekonomskom razvoju u Crnoj Gori.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR