24 °

max 36 ° / min 21 °

Subota

27.07.

36° / 21°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

36° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 20°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

36° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vlada razriješila Miloševića, naimenovala Bulajića, Abazović: Do posljednje paklice sve istražiti

Izvor: Vlada

Ekonomija

Comments 4

Vlada razriješila Miloševića, naimenovala Bulajića, Abazović: Do posljednje paklice sve istražiti

Autor: Vladana Jovanović

  • Viber

Aleksandar Damjanović, ministar finansija, predložio je da se na današnjoj sjednici Vlade razriješi Rade Milošević sa funkcije direktora Uprave prihoda i carina, a da se na to mjesto kao v.d. naimenuje Vladimir Bulajić. Vlada je to prihvatila.

"Bulajić je prije 20ak dana izabran za pomoćnika direktora, dolazi iz carinske službe i besprjekorne je biografije, kazao je Damjanović tokom obrazlaganja svoje odluke. 

Milošević je pokazao čin odgovornosti podnošenjem ostavke, smatra Damjanović. Vlada nije mogla da ga razriješi, dodao je on. 

"Apsolutno poštujem prezumciju nevinosti svih u ovom slučaju", rekao je Damjanović. Apeluje na policiju i tužilaštvo da rasvjetle slučaj, da se jasno adresira pojedinačna odgovornost kako ne bi bila mrlja na cijelu Upravu.

Abazović saglasan da rezultati Uprave ne mogu da padnu pod sijenku jer ih je, kaže, bilo. Snaga hobotnice je manja nego prije ali pipaka još ima u raznim sferama, dodao je on.

"Vlada podržava sve organe posebno SDT i SPO u rasvjetljavanju nemilog događaja - šverca cigareta odnosno krađe zaplijenjenih cigareta. Do posljednje paklice nek se istraži odgovornost svakog pojedično ili kriminalnih grupa", saopštio je Abazović.

"Niko ne smijeni da ostane van domašaja zakona, oni što su nagomilali stotine miliona eura, a nisu nepoznati javnosti, bilo da dolaze iz sfere biznisa ili neke druge sfere. Nadam se da će ruka pravde dobiti ubrzanje i da će ih stegnuti za vrat, figurativno", kazao je Abazović.

Niko ne može da umanji ono što je UPC radila, posebno posljednjih 120 dana, dodao je on.

Kaže da Bulajića ne zna ali da vjeruje u izbor Damjanovića.

Za pomoćnika direktora UPC je predložena Tatjana Vujisić, a za direktore direkotata Mladen Vlahović, Milena Živanović, Milena Davidović, Anja Amidžić i Bojan Paunović. 

Podsjećamo, Rade Milošević podnio je juče ostavku.

Sjednicu Vlade možete pratiti uživo u POSEBNOJ VIJESTI.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

nenad_mne

Istražiti do posljednje paklice! KO, tvoji kadrovi ili ti koji si se ,medijski, najviše eksponirao? Od "istorijskih" rezultata ispade najveći i najbrži šverc!

Vila crnogorska

@@@@@ besprekoran toliko da ni jedno biciklo a i mnogo štošta u NK nije moglo videti dana

Herceg Novi

Ispitati imovinu Bulajića da poslije ne bude nijesmo znali.Stanovi,teretana,kćerke uče školu vani...I to kao šef ispostave na Sitnici.Da tu ne prolaze šleperi sa cigaretama,neka malo pročačkaju.Ima toga koliko hoćeš.