10 °

max 12 ° / min 10 °

Utorak

21.03.

12° / 10°

Srijeda

22.03.

18° / 9°

Četvrtak

23.03.

17° / 9°

Petak

24.03.

17° / 10°

Subota

25.03.

17° / 10°

Nedjelja

26.03.

17° / 9°

Ponedjeljak

27.03.

11° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ibrahimović-Gašparikova: UNDP će i dalje biti partner crnogorskoj Vladi

Ekonomija

Comments 0

Ibrahimović-Gašparikova: UNDP će i dalje biti partner crnogorskoj Vladi

Autor: Antena M

  • Viber

Potpredsjednik Vlade Crne Gore za regionalni razvoj i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović sastao se sa stalnom predstavnicom UNDP-a Danielom Gašparikovom, sa kojom je razgovarao o projektima koje Ministarstvo kapitalnih investicija razvija i sprovodi, ali i planovima za ovu godinu.

Na početku sastanka, kako je saopšteno iz Ministarstva, Ibrahimović se osvrnuo na napore i aktivnosti koje Ministarstvo kapitalnih investicija intenzivno sprovodi sa ciljem unapređenja svih oblasti saobraćaja i energetike, uz svakodnevne izazove sa kojima se suočava ovaj resor i temama koje su vrlo često u fokusu pažnje javnosti.

Takođe je prezentovao aktivnosti u dijelu usklađivanja nacionalnog zakonodavstva sa međunarodnim i evropskim regulativama, naročito u oblasti energetike. Kada je riječ o projektima iz oblasti energetske efikasnosti, na sastanku je bilo riječi o projektima koji se odnose na energetsku efikasnost u javnim ustanovama ali i u domaćinstvima, imajući u vidu globalne promjene koje se dešavaju u ovoj oblasti, ali i zagađenja u gradovima, naročito na sjeveru Crne Gore.

Susret je bio prilika da se razgovara i o nekim aktuelnim temama, kao što je situacija sa zagađenjem vazduha u Pljevljima i u tom smislu aktivnostima koje je ministarstvo preduzelo, prije svega u dijelu proglašenja projekta toplifikacije Pljevalja projektom od javnog interesa.

Stalna predstavnica UNDP-a Gašparikova upoznala je ministra sa konkretnim rezultatima projekata koji se realizuju u Pljevljima, naglašavajući podršku UNDP-a unapređenju energetske efikasnosti u domaćinstvima. Istakla je da je u fokusu UNDP-a razvoj lokalne zajednice, podsjećajući da bi projekti sprovedeni u Pljevljima mogli poslužiti kao model koji je primjenjiv i u ostalim lokalnim samoupravama.

Gašparikova je poručila da će UNDP i dalje biti partner crnogorskoj Vladi, kako bi zajednički radili na razvoju projekata sa održivim rješenjima i dugoročnim efektima.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR