11 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

19° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Abazović: Od naredne godine u Sutomoru hotel sa pet zvjezdica, 400 novih radnih mjesta

Izvor: Vlada Crne Gore

Ekonomija

Comments 3

Abazović: Od naredne godine u Sutomoru hotel sa pet zvjezdica, 400 novih radnih mjesta

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović i ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković-Đurović sastali su se danas sa predstavnicima kompanija Akor (Accor) i Iberostar u vezi sa projektom izgradnje hotela sa pet zvjezdica "Rixos" u Sutomoru.

Predstavnici Accora i investitora upoznali su predsjednika Vlade sa detaljima ovog luksuznog hotela i naglasili svoju posvećenost Crnoj Gori kao turističkoj destinaciji, ukazujući da su prepoznali napore Vlade Crne Gore u privlačenju svjetskih hotelskih brendova i investitora, saopšteno je iz Kabineta Abazovića. 

"Akor grupacija je broj tri u hotelskoj branši u svijetu i u svom portfoliju ima neke od najuspješnijih i najprepoznatljivih hotelskih brendova. Predstavnici Akora su naglasili da je snaga njihove kompanije u distribuciji, tako da njihovo prisustvo otvara našoj zemlji pristup ogromnom broju turista koji su njihovi lojalni klijenti.

Predsjednik Abazović naglasio je spremnost Vlade da investitoru (Iberostar) i predstavnicima grupacije Akor bude na raspolaganju sa ciljem prevazilaženja svih barijera kako bi se pomenuti hotel otvorio za ljetnju turističku sezonu 2024. godine", navode u saopštenju. 

Abazović je izrazio zadovoljstvo zbog toga što će Sutomore i Bar dobiti renomirani hotel sa pet zvjezdica, navodeći da će to značiti novu vrijednost za taj kraj, ali i cjelokupnu turističku ponudu naše države.

Posebno je istakao što će sa otvaranjem ovog luksuznog hotela biti direktno otvoreno 400 novih radnih mjesta u Sutomoru.

"U narednom periodu želimo vidjeti još nekoliko hotela sa pet zvjezdica od Budve do Ulcinja", naglasio je Abazović.

Na sastanku se razgovaralo i o mogućnosti otvaranja drugih hotela u Crnoj Gori, ali i mogućnostima obuke kadra u turizmu i ugostiteljstvu.

Sastanku su prisustvovali Branko Čupić, investitor i vlasnik Iberostar hotelske grupe sa saradnicima, kao i Fransoa Baudin i Gaurav Bušan, poslovni i izvršni direktor Akor grupe.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Sanja

A đe će ti turisti da se kupaju? Vidite li vi sutomorsku plažu i gužvu.

BELVEDER

Dogodine vi u Prizrenu ili Spužu, ako ne uteknete u Prizren.

Mrgud

Jedino ako će ga od lego kockica sastaviti.