13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Penzioneri ogorčeni povećanjem penzija od samo 2,5 odsto

Izvor: Pixabay

Ekonomija

Comments 3

Penzioneri ogorčeni povećanjem penzija od samo 2,5 odsto

Autor: Antena M

  • Viber

Savez udruženja penzionera Crne Gore ne prihvata najavljeno povećanje penzija od dva i po odsto, jer smatraju da bi to trebalo da bude više kako im je najavio ministar finansija Aleksandar Damjanović.

“Iznenađen sam da podatak povećanja penzija ne saopštava Upravni odbor Fonda PIO, nego vršilac dužnosti direktora Ranko Aligrudić. Smatram da Upravni odbor Fonda PIO treba da dobije relevantne podatke od Monstata po takozvanoj modifikovanoj metodi obračunavanja penzija. Savez udruženja penzionera niko ništa ne pita. Imajući u vidu da je inflacija veća od 20 odsto iako se kaže da je samo 13,5 odsto, smatram da to nije tačno. Sa ovim povećanjem su ogorčeni svi penzioneri iz 25 opštinskih uduruženja”, kazao je predsjednik Saveza udruženja penzionera Branko Vešović u saopštenju dostavljenom medijima.

Takođe i pored obećanja premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića da će se nakon praznika odmah sastati sa predstavnicima Ministarstva rada i socijalnog staranja, finansija i rukovodstvom Fonda Pio, gje bi on predsjedavao do tog sastanak još nije došlo.

“Trebali smo da se sastanemo i razgovoramo o aktuelnim problemima za penzionere međutim do tog sastanka još nije došlo. Mi smo dopisom podsjetili premijera 16. januara na njegovo obećanje i da je taj sastanak neophodan za naše buduće funkcionisanje međutim do danas nikakav odgovor nijesmo dobili”, kazao je Vešović.

Na sjednici Upravnog odbora 25. decembra prošle Vešović je obavijestio članove o ovom sastanku, gdje je predlog jednoglasno podržan i od sastanak su očekivali da će riješiti neke probleme.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

rm

Imao sa penziju 70.00 eura veću od minimalne sada sam minimalna. Za prethodnu ( 190 e ) sam mogao kupiti 220 lit. ulja a za ovu (253.00 e)100 lit. Eto vam povećanje CRNOGORCI pa ih glasajte.

Brano Bozovic

Uvazena Branka,isto imam penziju kao Vi.Ali necu drzavu prodavat za pare. Necu kao prof.Branko Radulovic stavit obraz pod guzicu!

Branka

Glasajte opet za ove klerofašiste kad vam za sledeće izbore obećaju penziju od 1000€. Za lokalne su vam obećali 450€ pa ste poitali da glasate. Kolko primate penzije? Ja 272€ invalidske i nijesam ih glasala niti ću ikad. A ni ova 2,5% mi ništa ne trebaju.